Zaterdag 2 juli was het eindelijk zover, de start van onze Zuid-Drentherit. Een rit organiseren is leuk, maar een rit rijden met de club is natuurlijk nog leuker. Dus fijn dat er zoveel deelnemers waren.
Het startpunt zag er goed uit, Erwin Wielens had zijn terras van zijn Restaurant Wielens in Noord-Sleen al voor ons in orde gebracht, de zon scheen, de temperatuur voortreffelijk: dus alle ingrediënten voor een mooie dag waren aanwezig.

Na de koffie en ons verhaaltje en de vraag “wie wil er als eerste vertrekken” stak Henry van der Sleen spontaan zijn hand op om enige tijd later ons en Noord-Sleen te laten horen hoe een Porsche BOXTER S ongeveer klinkt. ……………………………………………………………………………………..………!

Na het eerste gedeelte van de rit, waarbij we onderweg een bezoek aan museumdorp Orvelte konden brengen, kwamen wij aan bij “De Rooie Ridder” in Spier voor de lunch.

Na de lunch was het tijd om het tweede deel van de rit te beginnen met een route door Nationaal Park Dwingelderveld, bezoek aan Dwingeloo en een rondje om de VAM berg. Daar was de snackstop op P Noord aan de VAM weg, waar ook koffiekiosk “Het Blinkertje” is. Na de eigenaresse uitgelegd te hebben waarom wij onze eigen drankjes en hapjes serveren op de parkeerplaats, reageerde zij spontaan stoelen te zullen brengen.

Na een gezellige stop nog een 30 minuten rijden naar het eindpunt Café Deen in Oosterhesselen waar inmiddels iedereen arriveerde terwijl de serveersters druk in de weer waren.Tijdens de afscheidsborrel na kunnen praten en complimenten van de deelnemers gekregen voor een geslaagde dag, dus die kon voor ons niet meer stuk!
Nogmaals allemaal hartelijk bedankt voor jullie deelname aan onze rit en we kijken al weer uit naar de volgende.

Tekst: Riky en Marius
Foto’s: Hesly en Jan

Nog meer foto’s zien, klik hier