Het derde lustrum van onze club is gevierd met een prachtige dag in de omgeving van Teuge. Daar werd ’s morgens begonnen. De gastvrije ontvangst bij onze sponsor Weijers was de opmaat voor een zonovergoten feestje waarbij het niemand aan iets hoefde te ontbreken. Maar liefst 39 auto’s werden er geparkeerd op het bedrijfsterrein. Op één na ook nog eens allemaal keurig op rij met de neus naar voren.

Na aankomst was er koffie met een ‘lustrumgebakje’ en voorzitter Harry slingerde de dag aan met een korte toespraak, waarin hij nog even stilstond bij de geschiedenis van de club, oprichter Paul in het zonnetje zette en daarna het woord gaf aan Antoinette die, samen met zoon (en bestuurslid) Kevin en zijn vriendin Sharon en met haar echtgenoot Jan, voor een belangrijk deel de organisatie van de rit voor haar rekening had genomen.

Na een uitleg én de overhandiging van een goodiebag met o.a. het lustrumcadeau (een heerlijke fleecesjaal in de kleuren van de club, die echter deze dag niet nodig was!) kon iedereen vertrekken. De rit was duidelijk anders dan anders. Hoewel duidelijk…… Aanvankelijk ontstond er flinke verwarring, want de ene auto sloeg rechtsaf vanaf Weijers en een andere weer linksaf. Hoe zat dat nou? En zo’n kwartiertje verderop kwam je ineens clubgenoten tegen… Wat raar! Zijn die allemaal verkeerd gereden? De slimmeriken onder ons hadden het al gauw door; er was sprake van verschillende routes langs dezelfde plekken. Eén van de vele leuke details in de rit, waar ook puzzelelementen deel van uitmaakten.

De omgeving van Teuge werd flink verkend. De route voerde over prachtige binnenwegen, naar kasteel de Cannenburgh in Vaassen, maar ook door de ‘grote’ stad Apeldoorn. Onder meer langs paleis Het Loo en één van de mooie stadsparken. In Beemte Broekland werd de lunchpauze gehouden. Een heel weiland vol cabrio’s trok daar tijdens die pauze flink wat belangstelling….

Vanuit Beemte Broekland ging de lustrumrit verder richting de IJssel. En die altijd prachtige IJssel werd bij Olst overgestoken met de pont. Dat leverde niet alleen veel kijkers, maar vooral veel wachtenden op.

Via Olst en Deventer ging het binnendoor weer richting Teuge, waar de finish lag bij het vliegveld. In en rondom de locatie van de plaatselijke dartclub (en klootschietersvereniging) werd ons feestje voortgezet met een gezellig samenzijn. Niet alleen gezellig, maar ook smakelijk en met muzikaal entertainment.

Onder leiding van Antoinette (die samen met Sharon alle puzzelformulieren had gecontroleerd) vond aansluitend de prijsuitreiking plaats. Kevin overhandigde de derde, tweede en eerste prijs aan respectievelijk Ben en Frieda , Ed en Marion en Henry en Anita.

Daarna keerde iedereen langzaam maar zeker huiswaarts…… Voldaan en misschien ook wel een beetje moe van alle indrukken!

Foto’s: Hesly, Berry, Han en Anja
Tekst: Anja

Bijzonder woord van dank gaat uit naar Jan en Antoinette (Autobedrijf Weijers), Kevin en Sharon en Harry.

Nog meer foto’s zien, klik hier