Middenin het mooie Twentse land hebben de organisatoren van deze rit ‘de Herterij’ gevonden als uitvalsbasis voor deze bijzondere dag. In drie groepen werden de cabrio’s al ‘gecontroleerd begeleid’ geparkeerd op het parkeerterrein om de start goed te laten verlopen.

Er werd niet gereden op routebeschrijving, maar er werd gekozen voor een bolpijlrit van ca. 50 km, een fotopuzzelrit van ca. 50 km en een wandeling. Na de koffie met krentenwegge heette Harry iedereen welkom. Na een uitgebreide instructie van Paul over de valkuilen bij het rijden van de routes ging iedereen vol vertrouwen op pad.

Bij de start kreeg iedereen een overlevingspakket uitgereikt omdat er geen centraal moment was voor het hapje en het drankje. Voor iedereen zat daarin een halve liter water, een appel, een worstsnack en een rolletje Fruitella. De wandelaars verkozen het water als overlevingsmiddel van de 7 km wandeling langs de prachtige natuur en beekjes In de tussentijd vertrokken de cabrio’s iedere minuut. De ene linksaf voor de bolpijl, de ander rechtsaf voor de fotopuzzelrit. Binnen een kwartier was iedereen weg.

De fotopuzzelrit voerde ons vanuit Geesteren, langs Harbrinkhoek, via “’t Geziet”, bij “De Pook” over het kanaal Almelo-Nordhorn, door buurtschap Waterregge, langs Zenderen en Hertme naar Saasveld. Verder binnendoor naar Reutum en via Haarle, Tubbergen weer naar De Herterij. De bol-/pijlrit voerde ons via Manderveen naar Duitsland. Hier reden we door Getelo, Hezingen en Halle, om ons via de grens bij Oud-Ootmarsum weer via de befaamde “Hooidijk” naar Vasse te leiden. Hier staken we binnendoor naar Haarle en kruiste de rit de fotopuzzelrit. Vervolgens om Tubbergen heen, en zo weer terug naar Geesteren.


De snelste bolpijlrijders kwamen na 1 uur en 19 minuten weer terug bij de Herterij. Enthousiast verhalend over hun ervaringen kwamen ze het terras weer op. De fotopuzzelaars hadden het moeilijker. Die hadden er soms 26 minuten langer de tijd voor nodig.

Toch kon er om 12.45 gezamenlijk geluncht worden. Naast een heerlijke groentesoep, een bolletje met kroket kon iedereen kiezen uit verschillende soorten brood en beleg, een kokostaartje, verse bramenjam of een salade. De Twentse gastvrijheid droop er vanaf en iedereen was uitermate te spreken over de lunch.

Om 13.45 werd er gestart voor het tweede onderdeel. De fotopuzzelaars met een extra aanwijzing uit de opgedane ervaring van de ochtendrit. Die verliep ‘s middags toch al een stuk beter. De terrassen liepen vol met bruiloftsgasten die tegen de tijd van binnenkomst van de rijders allen naar binnen waren. Ze konden na een korte pauze en toiletbezoek gelijk door voor het laatste onderdeel. De wandelaars van de laatste groep moesten wat langer wachten op Eldert die van de fotopuzzel nog niet binnen was. Lekker de tijd om wat langer bij te kletsen.


Rond 17:00 uur konden de eerste rijders aan het afscheidsdrankje. De nazit was erg gezellig en naast het uitwisselen van ervaringen van de dag gingen de gesprekken ook over de actualiteit van vandaag de dag.
Om 18.00 uur waren alle gasten vertrokken en bleven we met een groep van 11 over voor het diner bij Texas Ribhouse, zo’n 1,5 km verderop.

Tekst: Paul S
Foto’s: Hesly, Anja, Ton en Paul B

Nog meer foto’s zien, klik hier