Tegen 10.00 uur stond de ene helft van de parkeerplaats al vol met MX5 jes en andere cabrio’s en tegen 10.30 waren er aan beide kanten geen parkeerplaatsen meer over op het parkeerterrein bij autobedrijf Weijers in Teuge. Hier verzamelden we voor het eerste evenement van het seizoen. We begonnen met koffie of thee en een heerlijke stroopwafel en konden al genieten van de prachtige mx5 voorraad die ze hier hebben staan. Meer dan 10 van de verschillende types en ook verschillende special editions staan er te wachten op een nieuwe eigenaar. Zelfs een NC van bouwjaar 2013. Een Kendo uitvoering met bronskleurige velgen die prachtig mooi matchen met de bekleding en het dak.

Ewald liet zijn collectie miniatuur MX5 jes zien. Allerlei merken, types en kleuren. Soms is het beter hierin te beleggen dan je geld op de bank te zetten. Met doos brengen sommige exemplaren al €250 op. Ook konden leden al een club T-shirt bestellen of stickers van de club kopen om hun cabrio mee op te sieren.

Er werden vragen gesteld over afwateringsgaatjes schoonmaken, velgen reinigingsproducten, poets producten, spuitwerk en een restyler was de deukjes aan het weg werken. Iedereen die dat aangegeven had kon zijn auto technisch laten inspecteren en kreeg daar ook een keuringsrapport van mee. Tof hoe ver de service ging.

Frank was langdurig met een rekje aan het monteren en wist te vertellen dat een zwaardere veer de kofferbak open kon houden. Gerjan had weer veel aan deze info want die had hetzelfde probleem en wist nog geen oplossing. Zo kon iedereen elkaar helpen. Met tectyleren, of andere zaken. Eldert heeft ook een tijdje op de brug gestaan om een grille in zijn auto te zetten, als ik het goed heb.

Complete spiegels werden vervangen op een NC uit 2005. Vandalen hadden deze mishandeld. Zo kon de eigenaar ook weer tevreden naar huis. Bij Han zijn er wat deukjes uit zijn BMW Z4 gehaald zodat de auto weer strak is. Bij Harry kon de parkeerschade die hij opgelopen heeft nog niet direct verholpen worden maar afspraken konden er al gemaakt worden.

Om 13.30 vertrokken heel wat cabriorijders, eventueel als passagier, voor een ritje in de omgeving om tegen 15.00 uur weer terug te zijn voor het afscheidsdrankje.

We kunnen terug zien op een fantastisch mooie dag waar weer meer mensen naar toe kwamen dan ooit tevoren op een Techdag. Ook voor de vrouwen was er een apart programma samengesteld. Ze wandelden door paleistuinen, bezichtigden stallen en dronken tea in de Hangar. Zie de foto’s van dit evenement op flickr.