Na een herfstachtige vrijdag met veel regen en wind stond zaterdag 14 oktober de herfsttintenrit op het programma. Zouden de kappen open kunnen of blijven de ruitenwissers aan? Het eerste was het geval. Onder een strak blauwe hemel verzamelden 26 equipes zich bij het dorpshuus in Beemte Broekland. De leden werden ontvangen met koffie en cake. Rond 10.15 uur heette de voorzitter alle leden welkom en gaf hij een toelichting op de dag. Als verrassing kregen alle deelnemers een rittenschild als blijvende hereniging aan deze laatste rit van ons lustrumjaar. Dit rittenschild werd mede mogelijk door ons lid en sponsor Dick Gerritsen.

Rond half elf reden de eerste cabrio’s de herfsttinten tegemoet. Via leuke binnendoor weggetjes via Gorsel, Vierhouten richting Spakenburg.

Rond twaalf uur kwamen de eerste deelnemers aan bij de lunchlocatie bij restaurant de Wieken dat gevestigd is bij een oude molen. De zon scheen nog steeds en een deel van de aanwezigen nam plaats op het zonnige terras. De andere helft zocht de gezelligheid op in het restaurant. Na de lunch was tijd ingepland om de omgeving te verkennen of om de molen met molenwinkel te bezichtigen.

Na een heerlijke boerenlunch vertrokken de deelnemers voor de middagroute. Inmiddels waren er donkere wolken boven ons samengepakt waaruit regelmatig een korte stevige bui viel. Kap open en dan weer dicht. Dit alles kon de pret niet drukken.

Via Barneveld, de bossen van Kootwijk en Hoog Soeren reden we na het eindpunt Bistro Bij Ons in Vaassen. Daar hebben wij met z’n allen nog even gezellig na kunnen praten onder het genot van een drankje en borrelhapje. Kortom wij kunnen met zijn allen weer terugkijken op een geslaagde dag.

Tekst: rituitzetters Janny en Dick/Ingrid en Harry
Foto’s: Hesly en Berry

Nog meer foto’s zien, klik hier