De provincie Groningen ontdekken in een voor velen grotendeels onbekend gebied. De start was in Winschoten met koffie/thee en echte Groninger koek. Voor een aantal deelnemers ietwat uit de richting deze keer. Een aantal mensen had daarom de vrijdag of de zaterdag een overnachting in de buurt geregeld.

Het was een mooie lentedag met stralende zon en wat wolkjes…..dus een prima dag om dakloos te gaan!!! Een wisselend landschap van akkers, weiland en bos leidde de door het statige dorp Bellingwolde, het lommerrijke natuurgebied “De Lethe” en via het recreatiegebied Wedderbergen naar het vestingdorp Bourtange. Dat er geparkeerd mocht worden binnen de vestingwal was toch wel heel bijzonder. Hier werd een heerlijke lunch geserveerd en kon een ieder een wandeling maken over de fraaie vestingwallen. Velen doken nog even in de kaarsenmakerij of leuke winkeltjes.

De middagroute leidde via een deels veenkoloniaal landschap naar het heringerichte gebied van de “Ruiten Aa” en het bosrijke gebied rond Sellingen. Bij de traditionele ‘snackstop’ met Groninger poffert en een verfrissend drankje, was er sprake van een gezellig samenzijn en ontstonden er geanimeerde gesprekken. Vervolgens werd koers gezet naar het eindpunt bij het bekende klooster in Ter Apel. Sommigen namen nog een kijkje in het klooster.

Bij het afsluitende drankje op het terras waren er al met al tevreden deelnemers, die aangaven een prachtige dag te hebben gehad en weer een ander mooi stuk van Nederland te hebben ontdekt.

Tekst: Henk
Foto’s: Hesly en Anja