De eerste dag begon gelijk goed met een zonnetje. Elke equipe reed op eigen gelegenheid naar Hotel zur Krone in Oberfell in Duitsland. Iedereen werd verwelkomd in het hotel door Henk en Riet die iedereen opwachtten met het “smoelenboek” in de hand. Helaas moesten Henk en Astrid en Anja en Cathrien door familieomstandigheden afhaken. Ook Henk en Margré moesten het op het laatste moment laten afweten door hinderlijke ontstekingen aan oog en oor.

Voor de deelnemers die voor 13.00 uur aankwamen stond een lunch klaar met een kopje aardappelsoep en twee lekkere broodjes. Diegenen die later arriveerden konden rekenen op koffie/thee met kuchen.

Het weer zat mee en aan het einde van de middag was iedereen gearriveerd. Op het balkon kregen de deelnemers een naamsticker en kon iedereen genieten van een drankje in de zon en toasten op een gezellige vierdaagse. De drankjes waren gratis verkrijgbaar tussen 17.00 en 24.00 uur. Tegelijkertijd vond de briefing plaats door Henk. Aansluitend op de briefing vond het gezamenlijke diner plaats aan twee grote gedekte tafels. De drank vloeide rijkelijk en om 20.30 uur was een avondwandeling van ongeveer drie kwartier gepland. Aansluitend nog gezellig nagepraat, kennisgemaakt en uiteraard een drankje genuttigd.

Op de tweede dag stond een bezoek gepland aan Burg Eltz. Na het vroege ontbijtbuffet om 07.30 uur stond de aftocht om 08.30 uur in de agenda. Reden voor de vroege aftocht was de te verwachten drukte bij de Burg. De daken gingen eraf, maar het dak van de Volvo van John en Elly bleef ‘hangen’. Na een reset van de elektronica ging het dak er gelukkig weer af. De gezamenlijke tocht naar het kasteel ging voorspoedig. Gelukkig hadden Henk en Riet de dagindeling goed gepland zodat er ruim voldoende parkeergelegenheid was voor onze dakloze auto’s. Een busje stond klaar om ons naar boven op de berg te vervoeren, zodat wij fit bij het kasteel aankwamen. De daaropvolgende rondleiding duurde ca. 40 minuten.  Foto’s maken mocht niet, maar stiekem werden er toch wat gemaakt. Hesly maakte een mooie groepsfoto, maar helaas stond zij er niet op. Een bezoeker bood aan om een groepsfoto van ons allen te maken. Helaas is niet iedereen een goede fotograaf en deze foto’s waren zo slecht dat ze rechtstreeks in de prullenbak konden worden gegooid.

Na de terugtocht  werd de lunch in het hotel genuttigd en aansluitend werd het middagprogramma gestart naar het plaatsje Boppard aan de Rijn. Er werd afgesproken om elkaar te treffen op de Marktplatz en daarna werd de groep ‘vrijgelaten’ om het stadje te verkennen en te winkelen. 

Iedereen kon op eigen gelegenheid weer terugrijden naar het hotel waar om 17.00 uur natuurlijk de bar weer open was. Op de eerste dag moest iedereen vooraf zijn menukeuze maken voor de diners, dus iedereen wist wat hij/zij te eten zou krijgen. ’s Avonds was er een wijnproeverij van witte wijnen van de Moezel.  De sfeer zat er intussen goed in en tijdens het proeven werd de groep verrast met accordeonmuziek.

We konden zelfs inhaken bij Tulpen uit Amsterdam. De dames hadden het naar hun zin en galmden uit volle borst mee. Na de wijnproeverij werd nog een drankje gedronken en rond 24.00 uur ging de bar dicht en kon iedereen naar zijn bedje.

De derde dag stond in het teken voor een bezoek en wandeling naar en over de Geierlay Hangbrug. Dat is een voetgangersbrug van 360 meter lang en voert op 100 meter hoogte over het Mörsdorfer Bachtal.  Helaas deed het dak van de auto van John en Elly weer moeilijk en werd besloten dan maar met een dicht dak te rijden, wat wel een domper was.

Na een wandeling van ca. 2 km naar de brug  zag je sommigen denken om er de overtocht wel of niet te maken. De dapperen onder de groep waagden de wandeling en sommigen kwamen na een paar meter al weer terug. Het is een indrukwekkende brug en de diehards werden geprezen om hun moed.

Na het avontuur op de brug ging de wandeling terug naar de auto’s om vervolgens weer terug te gaan naar het hotel voor de lunch. De lunch bestond uit een braadworst en een aardappelsalade. Om 13.30 uur was het weer verzamelen voor het middagprogramma en een bezoek aan het plaatsje Beilstein. Na een korte klim kwamen we bij Burg Metternich waar de stoeren onder de groep een klim hoger gingen doen en de rest lekker op het terras in de zon gingen zitten met een drankje.

De terugreis werd weer aanvaard naar het hotel voor uiteraard weer de drankjes vanaf 17.00 uur. Om 18.00 uur aan tafel voor het diner. Deze avond stond in het teken van dansen. Weinigen van de groep begaven zich op de dansvloer. Henk en Riet gaven ons een presentatie van hun kunnen en dat zag er goed uit. Verder waren de meesten van ons snel weg van de “herrie” en de gedraaide muziek waar de groep niet echt veel mee op had. Sommige andere gasten in het hotel gingen echt uit hun dak. De avond werd afgesloten met een drankje en gingen we voldaan naar ons bed.

Dag 4 stond in het teken van vrije beschikking. Sommigen gingen richting Idar Oberstein en anderen gingen een tocht maken langs de Rijn of richting Koblenz. Deze dag en ook de andere dagen kon je in plaats van een lunch in het hotel een lunchpakket meenemen. Er werden ook musea bezocht en lekker geluncht. In de middag was iedereen weer terug voor een drankje en aansluitend het diner.

Deze avond stond in het teken van een cocktailproeverij. De keuze was groot en een uur lang konden alle cocktails  worden uitgeprobeerd. Dat werd uiteraard goed ontvangen. De heren vooral de cocktails met wodka en de vrouwen vooral Aperol Spritz. De gezelligheid zat er goed in en de “drank” vloeide behoorlijk. Velen hadden het idee dat er weinig tot geen alcohol in deze drankjes zat en bestempelden deze als ‘ranja met een rietje’.

De avond `werd weer afgesloten buiten op het terras. Het weer was super: een zwoele zomeravond. Om 24.00 uur werd iedereen verzocht naar zijn/haar bed te gaan.

Olaf en Hesly en Herman en Albertje waren zondag al richting huis gegaan. Maandag na het ontbijt en afscheid nemen van elkaar is iedereen zijns weegs gegaan richting huis.

Het was een zeer geslaagde meerdaagse waar je elkaar beter leert kennen en zeker een aanrader voor iedereen, de sfeer was uitstekend, een goed programma en zeer goede organisatie!

Henk en Riet en alle ander daklozen (Jan en Ina, Herman en Albertje, Ed en Marion, Kees en Karin, Arjen en Hilly, Olaf en Hesly, Hans en Tineke, John en Elly en Bert en Ettjen) kijken terug op geslaagde dagen en bedanken elkaar.

Nog meer foto’s zien, klik hier

Tekst: Marion
Foto’s: Hesly en Henk