In november 2019 zijn de organisatoren Robert en Harry gestart met de eerste voorbereidingen voor deze meerdaagse. Door Corona kon dit evenement twee jaar achtereen niet doorgaan. Maar wat in het vat zit verzuurt niet en eindelijk op Hemelvaartsdag 2022 verzamelden 12 equipes zich om vier dagen te genieten van elkaar en de mooie natuur van de Eifel.

Dag 1
Om half 10 verzamelden de equipes zich bij de McDonalds in Deventer. Het zonnetje scheen, wat konden wij ons nog meer wensen? Na de koffie en thee en de briefing van de organisatie reden wij in twee groepen naar de lunchlocatie in Nettetal. Daar stond een Rheinische Kaffeetafel voor ons klaar. Na de lunch vervolgden wij de rit via een mooie binnendoor route naar de eindbestemming hotel Michel & Friends in Monschau. Na het inchecken hebben we onder het genot van een drankje nog even genoten van de avondzon. Rond half zeven stond er een heerlijk dinerbuffet voor ons klaar en hebben wij nog even gezellig nagepraat. Moe en voldaan gingen de deelnemers richting hun hotelkamers om een goede nachtrust te pakken.

Dag 2

Voor dag twee stond de Belgiëroute door de Ardennen gepland. In tegenstelling tot dag 1 startte deze dag druilerig en reden wij met gesloten kappen naar het historische stadje Malmedy. Daar aangekomen was het inmiddels droog en kwam de zon voorzichtig tevoorschijn. Een mooie stadswandeling door de historische binnenstad met een bezoek aan de oude kathedraal volgde. Na een terrasje gepakt te hebben vervolgden wij de route richting de lunchlocatie die gelegen was aan het stuwmeer vlak bij Eupen. Hier hebben wij genoten van de lunch op het terras met uitzicht op de stuwdam. Na de lunch zijn weer door de mooie Ardennen teruggereden naar Monschau om de historische mosterdmolen te bezichtigen. Nadat iedereen even een momentje voor zich zelf had hebben we heerlijk gegeten bij een pizzarestaurant in Monschau. Ook deze avond werd weer afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje.

Dag 3
Deze dag stond een mooie route naar de Dreimuller Wasserfalle op het programma. Een route met heel veel omleidingen die de organisatie niet had voorzien. Toch zijn wij allemaal bij de waterval aangekomen, ook al is dit niet voor iedereen vlekkeloos gegaan. Een van de equipes dacht dat zij achter de BMW van Robert aanreden, maar zag na een aantal kilometers dat Robert opeens een Duits kenteken had. We noemen geen namen maar hij was letterlijk en figuurlijk even de WEG kwijt.
Iets later dan gepland was iedereen aanwezig voor de wandeling naar de waterval. Daarna via een mooie route (zonder omleidingen) teruggereden naar het hotel waarna er de mogelijkheid was om het oude stadscentrum van Monschau te bezoeken. Hier werd ook het laatste diner genuttigd.

Dag 4
Aan alles komt een eind dus ook aan deze meerdaagse. De weergoden waren op onze hand geweest en wij hebben met z’n allen kunnen genieten van onze passie, het cabrio rijden en dat dan ook nog eens in de mooie Eifel. De sfeer was uitstekend. Wij hebben met z’n allen heel veel gelachen en bijgepraat. Ook de deelnemers die voor het eerst deelnamen aan de meerdaagse waren na afloop erg enthousiast. Twee van deze deelnemers, Henk Nijland en Henk van der Weg, hadden het meerdaagse virus zo te pakken dat zij aangegeven hebben volgend jaar de meerdaagse te willen organiseren. Het was weer een onvergetelijk weekend. Moe en voldaan zijn wij weer richting huis gereden. Een aantal deelnemers sloot dit weekend nog af met een heerlijk diner bij Loetje in Enschede.

Tekst: Harry

Foto’s: Hesly, Paul en Harry

Nog meer foto’s zien, klik hier