Op de eerste lentedag in maart waren er weer veel cabrio’s, motoren en fietsers die even het lentegevoel op wilden doen. Met een keurig gewassen cabrio ging ik ook op pad. Dak open, zonnebril op en de kronkelige buiten wegen rond Hardenberg opzoeken. De eerste wind door je haren, de geur van pas gemaaid gras, de zonnestralen die tussen de bomen doorschijnen en het gefluit van de vogels maken het lentegevoel compleet. Onderweg bloesem aan de bomen, en bordjes “pas op speulende kindern” Ik neem het allemaal in mij op met de gedachte aan de talrijke keren dat we leden van de cabrioclub over deze weggetjes lieten rijden bij de Vechtdalritten in het verleden.

Over twee weken zit de schorsing er voor de winterstallers weer op. Dan gaan zij ook hun cabrio’s weer in topstaat brengen. De een met het grondig wassen met het twee emmers systeem, de ander met een rit door de wasstraat. De ene zet zijn cabrio 2 keer per jaar in de was, de ander laat hem poetsen. De puristen reinigen zelfs onder de motorkap en de ander zegt dat niets. Zo verschillend kunnen ook cabrio rijders zijn. Maar het zijn allemaal levensgenieters die elkaar graag willen ontmoeten bij een rit.

Dat kan in april al twee keer. Geen Techdag, dit jaar, maar gelijk rijden om dat lentegevoel op te doen. Schrijf je nu in via de link in de nieuwsbrief.