Onder de titel ‘Ladies Ride, Manspride’ introduceerden we zaterdag 15 juni  een nieuw concept binnen ons rittenprogramma. Bij deze eerste editie stapten de dames  bij elkaar in de cabrio voor een eigen rit op routebeschrijving naar Elburg en de heren kropen bij elkaar in de auto voor een bol/pijlrit naar de Gallery in Brummen.

Om 10.00 uur kwamen de cabrio’s aan bij het startpunt in Hattem. Daar stond het koffiebuffet al klaar en kon er een uurtje bijgepraat worden. De heren worden meestal genavigeerd, dus voor een handvol mannen was er wat extra uitleg over het navigeren van een bol/pijlrit. Met de opgedane kennis konden ze vanaf 11.00 uur, evenals alle damesequipes, om de drie minuten van start. De heren richting Wapenveld, de dames richting Zalk.

Op weg naar Brummen
De mannen reden via de IJsseldijk naar Brummen waar bij Gallery Aaldering een grote collectie auto’s tentoongesteld staat. Onderweg genoten ze van de dijkweggetjes en zagen ze ooievaarsnesten, prachtige rietgedekte dijkhuisjes, mooie lanen en het monument ‘Geef de rivier de ruimte’. Tijdens de winterrit van vorig jaar was het hoog water en waren de bomen kaal. Nu volop groen op zo’n zelfde soort foto. In ieder jaargetijde is de natuur weer anders. Dat hebben we wel weer gezien. De eerste cabrio’s kwamen om 12.30 aan bij ’t Kromhout. Dat waren niet de als eerste gestarte auto’s. Dat geeft al aan dat het navigeren soms wat moeilijker was dan bij een rit op routebeschrijving. Kwam dat omdat de rijders nog in moesten spelen op een niet vertrouwde navigator? Het antwoord komt later.

Na de lunch werd Gallery Aaldering bezocht en kreeg iedereen de opdracht de duurste auto te vinden die daar te koop stond. Een uur hebben de mannen op de vier etages hun ogen uitgekeken.  Auto’s van hun favoriete automerk bewonderd én al het andere glimmende hedendaagse ‘beleggingsmaterieel’.

Likkebaardend stonden de BMW fans te kijken naar de Z8. Of naar de prachtig mooi, met leer beklede, dashboards. Of naar de schitterende details van geborsteld aluminium en de prachtige Engelse klassiekers. Of de uitlaten van de Italiaanse supercars. Voor 15.00 uur moesten ze allemaal het pand verlaten hebben voor de terugreis. Via dorpjes als Oene kwamen ze al navigerend op verkeerde wegen terecht. Kwam dat nu door de navigatoren? Deels. De gezelligheid aan boord gaf vaak een vermindering van concentratie op het routeboek, zodat de snel op elkaar volgende aanwijzingen gemist werden. Uiteindelijk is iedereen toch voor 16.30 uur aangekomen op de finishlocatie in Hattem.

Shoppen in Elburg
De dames waren via Zalk en Kampen over andere dijkweggetjes naar Elburg gereden. Daar hebben ze heerlijk geluncht bij hotel De Haas om daarna te shoppen en het overbevolkte stadje te bekijken. Daar hadden ze, zoals verwacht, iets meer tijd voor nodig dan de mannen. Hun terugreis was een half uur korter. Toch kwamen ze allemaal na de mannen binnen op de finishplek.  De een was blij zijn echtgenoot weer te zien, de ander wilde weten hoe het navigeren gegaan was en de derde hoe gezellig het geweest was. De foto’s zeggen genoeg.

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement! Herhaling lijkt verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *