We gaan alweer het 16de seizoen in met veel mooie evenementen. Toch miste er nog een overzicht van enkele hoogtepunten van ons bestaan. Dat zijn zeker de Lustrum vieringen geweest. De eerste gesponsord door autobedrijf Misker en vertrekkend vanuit Hardenberg. Het vijfjarig bestaan werd gevierd met een rit die vertrok vanaf het Marktplein. De wethouder die het startschot gaf en de media aandacht die dat met zich meebracht waren gedenkwaardig. De MX5 jes maakten een MX5logo op het marktplein. Dat gaf een mooi gezicht vanuit de hoogte. Nu zou je daar een drone voor inzetten. Een rit in vier etappes. Te weten een fotopuzzel, een bol/pijlrit, rijden op routebeschrijving, en een kaartleesproef.

Peter Spit van Ivymedia maakte deze film voor ons.

Het rijden voor kinderen die met kanker te maken gehad hebben van het Vechtgenotenhuis. Ze waren op kamp in Ommen. We mochten ze van hun verblijf naar een outdoor centrum vervoeren. Uit het hele land waren de MX5 jes naar Ommen gekomen om dit mogelijk te maken. De hele opbrengst van het inschrijfgeld ging met sponsorgeld naar dit doel. Een verpleger uit Limburg vertelde dat hij hier meer kon doen dan aan het bed van een zieke patiënt. Hartverwarmend was dat.

De meerdaagse in het Sauerland. Onderstaand filmpje is van 2016. De Gopro werd veelvuldig gebruikt maar van beeldstabilisatie was nog niet altijd sprake. Veel oud leden, en zelfs personen die ons ontvallen zijn op beeld. De mijn in vonden verschillende leden toch wel eng. Kennelijk last van claustrofobie.

We hebben heel wat leuke dingen aan een rit toegevoegd. Zo gingen 5 leden bij zweefvliegclub Salland de lucht in. Na de lunch kwam de rit daar langs en konden ze de leden weer zien stijgen of dalen.

Het 10 jarig bestaan werd gevierd vanuit autobedrijf D.J. Gerritsen in Apeldoorn. Met de beperkte ruimte aldaar werd goed omgegaan om zoveel mogelijk cabrio’s daar te parkeren. Een pracht evenement.

Het midwintertreffen, toen de leden geen koukleumen waren. Om elkaar tussen november en april nog eens te zien werd het midwintertreffen ingevoerd. Ook dit jaar is er een midwinterrit gehouden met een nieuwjaarsreceptie.

In samenwerking met Autoweek gingen 4 leden op pad om de Mazda MX5 ND te testen. Veel media aandacht, en een leuke ervaring om te zien hoe de autojournalistiek werkt.

De Techdag bij Autobedrijf Weijers in Teuge en de andere festiviteiten die we daar begonnen zijn als club blijven in onze herinnering. Prachtig om dit allemaal meegemaakt te hebben.

Zo zullen er ongetwijfeld nog meer evenementen geweest zijn die ik op een later stadium aan deze pagina te ga voegen.