Het rittenseizoen sloot in 2022 in stijl af. Waarom? Het was wat het weer betreft een dag met een lach en een traan. Mooi, dakloos weer in de ochtendrit en nat, ‘dakrijk’ weer in de middagrit. Zelfs het weer deed dus een duit in het zakje: natte tranen bij het afscheid van dit verder werkelijk volledig zonrijk verlopen seizoen.

Al jaren is de Herfsttintenrit de laatste rit van het cabrioseizoen. Alle ingrediënten van de herfst zijn wij deze dag dus tegengekomen. Mooie herfsttinten, herfstzonnetje, regen maar ook gezelligheid maakten deel uit van deze rit.

Rond kwart over negen kwamen de eerste cabrio’s aangereden bij het startpunt. Dit jaar was dit het Ford museum ‘De Tullekensmolen’ in Beekbergen. Een mooie locatie waar ook een watermolen, een bloemsieratelier en een tuincentrum gevestigd zijn. Na een rondje door het museum een een kopje koffie/thee met cake waren het voorzitter Harry en Berry, die samen met hun partners de rit hadden uitgezet, die iedereen welkom heetten. Vanaf half 11 vertrokken de 29 cabrio’s voor de ochtendrit.
Op dat moment brak ook een waterig herfstzonnetje door. Een prima start van de rit.

Een mooie route van zo’n 60 km door het oostelijke deel van de Zuid-Veluwe en de zuidelijke IJsselvallei. Wij reden over mooie slingerwegen door de bossen waar de herfstkleuren rijkelijk aanwezig aanwezig waren.

Rond 12 uur kwamen de eerste deelnemers aan bij lunchlocatie ‘De Peerdestal’ in Ellecom. Hier stond in een gezellig aangeklede zaal het lunchbuffet voor ons klaar.

Terwijl wij zaten te lunchen vielen er buiten talrijke herfstbuien. Volgens buienradar zou het na 13 uur weer droog worden, maar helaas bleef het de hele middag miezeren.

Op een enkele diehard na bleven de kappen tijdens de middagrit dan ook gesloten. Een rit over het een deel van de Posbank via Oosterbeek en de Hoge Veluwe.

Bij Schaarsbergen hadden wij nog een snackstop en was er volop gelegenheid om weer even bij te kletsen.

Via een mooie route door Hoenderloo reden wij naar het eindpunt waar de dag werd afgesloten met een drankje. Een deel van de deelnemers heeft daar ook nog kunnen genieten van een heerlijk diner.

Kortom, wij kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde dag, die ondanks de tegenvallende weersomstandigheden toch zonnig is verlopen. En daar is de zon niet altijd voor nodig……..

De rit-uitzetters (Berry, Joke, Harry en Ingrid) willen alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en de warme reacties na afloop van de rit.

Tekst: Harry
Foto’s: Berry, Hesly en Anja