Na twee jaar afwezigheid is op zaterdag 2 april de Techdag weer gehouden. Wij hielden de seizoenstart bij onze sponsor Weijers in Teuge. De dag bestond dit jaar uit meerdere onderdelen. Wij werden ’s morgens om 10 uur ontvangen bij Weijers waar de showroom deels was omgetoverd in een lunchroom met gezellig aangeklede tafels, inclusief vaasjes met tulpen. De leden konden flink bijpraten na een lange tijd zonder ritten en techdagen. Ook de nieuwe leden kregen zo direct de kans om de mede cabriorijders te ontmoeten.

Daarnaast stonden er zowel binnen als buiten mooie bolides te glimmen, waaronder een super brede Mazda MX5 showwagen met luchtvering en bodykit. Na een bak koffie of thee met een lekkere versnapering heette de voorzitter de leden welkom waaronder een viertal nieuwe leden die niet konden wachten om kennis te maken met onze club. Vanaf half 11 werden de dames naar de workshop paasstukjes maken gebracht, enkele kilometers verderop. Monteurs Patrick en Johnny stonden inmiddels gereed voor de gratis voorjaarsinspectie van de auto’s van leden die zich hiervoor hadden opgegeven. Deukjesdokter Rob Bonekamp was aanwezig voor het uitdeuken zonder spuiten. Dit is echt een vak apart en zeer leuk om een keer van dichtbij te aanschouwen! Meerdere deukjes werden weggewerkt.
Zelfs een gecompliceerde deuk op een kofferbak, waar twee carrosseriebedrijven geen heil in zagen, verdween als sneeuw voor de zon. De brede glimlach op het gezicht van de eigenaresse sprak boekdelen.

Rond 13.00 uur kwamen de dames terug met de mooiste paascreaties en werd het eerste deel van het programma afgesloten. In de tussentijd was er ook de gelegenheid om merchandise van de club te kopen. Petjes, pennen en polo’s vonden gretig aftrek. De gehele opbrengst van 62 euro van deze verkoop wordt overgeboekt naar Giro 555 voor hulp aan Oekraïne.

Inmiddels stond er een heerlijke lunch klaar en konden wij met z’n allen terugkijken naar een geslaagde ochtend.

Rond half drie startte de middagrit. Voorzichtig gingen de kappen los, want ondanks de kou was er regelmatig een heerlijk voorjaarszonnetje. De ongeveer 65 kilometer lange rit leidde ons via mooie landweggetjes door Teuge, Klarenbeek en Voorst naar Wilp waar op de parkeerplaats van de oude kerk een drankje en een snack klaar stond. Na weer even gezellig bijgepraat te hebben vertrokken de cabrio’s via de IJsseldijk richting Epe.

Nadat rond vijf uur de eerste cabriorijders aankwamen bij partycentrum de Vossenberg en plaats hadden genomen in de gezellige zaal van het partycentrum verraste de kok ons met een heerlijk Wissels warm en koud buffet.


Aan de tafeltjes was het meer dan gezellig en realiseerden wij ons wat wij de laatste jaren allemaal hadden gemist. De avond werd afgesloten met een vlammend en (dankzij de toepassing van droogijs) dampend ijsbuffet. Iets naar half negen vertrokken wij moe maar voldaan weer richting huis allemaal terugkijkend op een zeer geslaagde seizoenstart! Dit smaakt naar meer…….

Tekst: Harry en Kevin
Foto’s: Anneke, Anja, Berry, Han en Harry