Verrassingsrit met als verrassing meer verrassingen dan gepland

Met een stralende zon, geen wolkje aan de lucht en een ‘uitverkochte’ deelnamelijst, waren alle succesingrediënten al bij de start van de verrassingsrit van 2022 aanwezig. Als eerste ontmoetingsplek werd ‘t Hoogspel in Delden gekozen. Een prima locatie op landgoed Twickel: een landgoed waarop bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwallen elkaar afwisselen. Onder het genot van het gebruikelijke bakje koffie (of thee), praatten we bij en maakten ons op voor de rit.

Vanuit Delden zetten we koers richting de Achterhoek, maar niet zonder van het prachtige Twentse landschap te genieten. Eenmaal over de provinciegrens getrokken, maakten meer en meer weilanden plaats voor eeuwenoude eikenbossen en slingerende zandpaden. De Achterhoek kenmerkt zich door de indrukwekkende aanwezigheid van imposante kastelen en prestigieuze landhuizen. Het oplettend oog heeft er enkele kunnen spotten!

Eenmaal aangekomen op lunchlocatie Kerkemeijer in Borculo mochten we genieten van een lopend lunchbuffet: het spreekwoordelijk strekken van de benen is, zoals we allen weten, geen overbodige luxe. Waar de organisatie van tevoren met desbetreffende locatie hadkortgesloten à la carte te kunnen lunchten, werd dit op het laatste moment bijgesteld naar bovenstaande vorm: ook in de Achterhoekse horeca kunnen ze schijnbaar het personeel niet aanslepen.

Eenmaal verzadigd vertrokken de equipes voor hun laatste etappe ‘terug’ richting Twente. Deze etappe kenmerkte zich echter niet zonder de nodige obstakels. Als heuse verassing (dat maken we er maar van) werd één van de centrale doorgaande wegen geblokkeerd en een omleiding werd, om de zaak te bemoeilijken, niet fatsoenlijk met de gebruikelijke gele borden aangegeven. Gelukkig leven we in het jaar 2022 en wist de organisatie (met wat hulp uit onverwachte hoek), de equipes aan de hand van Google Maps en WhatsApp weer op het juiste spoor te zetten.

Dat juiste spoor leidde het gezelschap naar de eindstreep: de Watermölle in Haaksbergen. Een prachtige horecagelegenheid, gelegen bij de Oostendorper watermolen die in opdracht van Karel de V in 1548 werd gebouwd. De equipes wisten de eindstreep kort na elkaar te bereiken en eenmaal aangekomen werd er in het onveranderde lekkere weer van een koud pilsje of frisje genoten.

Tekst: Frank
Foto’s: Hesly, Paul en Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s