Populair Drenthe opnieuw vanuit Zuidwolde, maar toch heel anders

De startplaats (Zuidwolde) is dezelfde als twee weken geleden. Maar daar houdt de vergelijking ook op. Henk en Geke zijn de uitdaging aangegaan en hebben onze leden een andere kant van het mooie Drenthe-land laten zien.

Op zaterdagmorgen 21 augustus komen de eerste deelnemers aan bij molen ‘de Vlijt’ in Zuidwolde. Onder het genot van een kop koffie met koek vinden de gebruikelijke begroetingen plaats. Het is als altijd meteen weer een gezellige boel.

Er wordt ook goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in kleine groepjes de, recent prachtig gerestaureerde, te bezichtigen. Met hier en daar een deskundige toelichting gaan veel van onze leden veel wijzer richting de briefing.

Vanaf 10.45 wordt de tocht gestart. De eerste van in totaal 23 equipes vertrekt. Een mooie opkomst op deze niet minder mooie zaterdag in augustus

De route gaat via de omgeving van Zuidwolde naar IJhorst over mooie boerenweggetjes en langs prachtig bloeiende heidevelden. Via De Wijk, Koekange, Oosteinde en Ruinen gaat het richting Nationaal Park ‘Dwingelerveld’ waar het infocentrum kan worden bezocht.


Daarna gaat de rit verder via Ansen over een mooie weg met oude bomen naar eerst Uffelte, dan Havelte en door Frederiksoord gaat het naar Vledder waar de lunch wordt genuttigd (op het terras) bij de Tippe.

In de middag rijden we vanaf de lunchplaats via Wapse en Diever naar Dieverbrug, waar een mooie landgoedwinkel kan worden bezocht. Verder via Eemster (ook zo’n plaats waar je niet elke dag komt!) naar Lheebroek, Beilen, Hijken en over Oranjekanaal naar de pauzeplaats net voorbij Wezuperbrug.

Na de pauze, waarin de drankjes en de versnaperingen zich goed lieten smaken, rijden we via Schoonoord naar Zweeloo en Oud Aalden, prachtige oude Drentse dorpen met eeuwenoude boerderijen. En dan komen we tenslotte aan bij ons eindpunt in Oosterhesselen waar we nog een drankje en een hapje krijgen aangeboden in café Deen en er natuurlijk nog even een gezellige nazit aan toevoegen.

Al met al een geslaagde dag met bijzonder mooi weer door het niet minder gevarieerde Drentse landschap.

Tekst: Henk en Geke
Foto’s:
Berry, Eldert, Hesly en Harry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s