Anders dan anders-rit: hoe een prachtige droom werkelijkheid blijkt te zijn

Om eens wat anders te bieden en te organiseren dit keer een rit vanuit huis…..Om precies te zijn vanuit huize Van der Sleen. In vier groepen van vier equipes werd iedereen in tijdsblokken welkom geheten en kon er genoten worden van koffie en thee en zelfgemaakte monchou-taart.

Het was prachtig weer en zo konden we genieten van de tuin en de serre. Het was zo gezellig dat de eerste groep gelijk al veel te laat vertrok….. De tweede groep stond al te wachten ook ook de derde groep druppelde al binnen.
Met vier groepen, ook vier keer briefing.

De route werd niet enkel aangeduid met links of rechts, of die weg moet je hebben, maar bijvoorbeeld de aanwijzing ‘na 5 bushaltes rechtsaf’ of (hoe bijzonder): bij de kerk op de rotonde de derde afslag nemen. Zo af en toe moest er zelfs even een fietsroute worden gevolgd en was het zaak de juiste ANWB-paddenstoel te ontdekken.


Ook kreeg iedere equipe bij de start een ‘fotobingokaart’ waarmee onderweg gefotografeerde situaties te herkennen en af te strepen waren. Elke goede foto was goed voor één punt. Het puzzelelement was ook aanwezig in de routebeschrijving. Hierin waren vragen opgenomen waarop men onderweg het antwoord kon vinden en waar ook punten mee te verdienen waren. Ook hier voor elk goed antwoord een punt.

Bij de kei rechts aanhouden dus………

In het tasje dat iedereen meekreeg zat naast versnaperingen ook een streeppuzzel/woordzoeker, goed voor vijf bonuspunten. Alle woorden in deze puzzel waren gelinkt aan onze cabrioclub, zoals merknamen van de auto’s en de zaken waar de club voor staat: gezelligheid, hapje, samenzijn. Die opgave kon gemaakt worden langs de kant van de weg of in een van de genoemde ijssalons, waar meerdere equipes daadwerkelijk een stop maakten. Maar ook op de parkeerplaats bij de finish werd nog driftig gepuzzeld…….

Als eerste kwamen John Haverkate en bijrijder binnen, na ruim 2.5 uur waarin 85 km afgelegd is. Zij lieten zich de groenten- of tomatensoep, met luxe bolletje ham of kaas, heerlijk smaken. De volgende equipes lieten daarna nog best even op zich wachten, maar kwamen toch bijna allemaal tegelijk binnen alsof er een schoolreis gaande was. Opgetogen, verrast en er is heel wat afgelachen….. Ook al deze equipes lieten zich de soep en broodjes goed smaken.

Na afloop zijn alle punten geteld en de prijs is eeuwige roem. Deze roem kan worden toegeschreven aan Frank en Nathanja, met 33 punten werden zij eerste. Bert en Christen werden tweede met 31 punten en Anja en Cathrien derde met 28 punten.

Er waren lovende woorden voor ons als organisatie, er was inspiratie voor het organiseren voor een volgende rit, nieuwe leden waren blij verrast en het bleef nog lang gezellig onder de druiven pergola….

Wij hebben met plezier deze rit georganiseerd en omdat we alles zelf hebben gemaakt (gebak, soep en broodjes) konden we best uitpakken. Al neemt het natuurlijk wel de nodige tijd in beslag én je moet natuurlijk de mogelijkheden hebben. Toch hopen wij ook volgend jaar weer een bijdrage te mogen leveren.
We willen alle deelnemers bedanken voor hun enthousiaste deelname, we kijken er met plezier op terug.

Een lieve groet van Henry en Anita

De ontvangst, de entourage, al het lekkers, maar zeker ook de rit op zich maakten deze rit in alle opzichten ‘Anders dan Anders’. Enorm leuk om mee te maken en van te genieten. Want ook de route was een ‘plaatje’. Wat is Drenthe toch prachtig en wat werden we verrast met de meest idyllische plekjes. De vragen op de routebeschrijving ‘dwongen’ soms tot een stop. En dat was zeker geen plaag. We waren niet alleen weg van de snelweg… nee, we waren nog verder weg!

En dan ook nog eens een zonovergoten ochtend met slechts aan het eind hier en daar een heel klein spatje. Ook niet erg, want daarmee ontwaakten we weer uit de fantastische ‘Drenthe-droom’ die Henry en Anita ons op een zo geweldig gastvrije manier hebben laten beleven. Een halve dag die bijna voelde als een complete dag! Anders dan Anders, absoluut. En….. zeker voor herhaling vatbaar!

Tekst: Anita (met hier en daar een bescheiden toevoeging van Anja)
Foto’s: Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s