Tour de Felua: wonderschone Veluwe laat zich van alle kanten zien!


Dorpshuis Ons Huis en Beemte-Broekland, zaterdag 17 juli 2021. Om half 10 verzamelen zich 18 equipes voor de start van de Tour de Felua. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een plak cake worden de deelnemers op het zonnige terras welkom geheten door de organisatoren, Harry en Ingrid en Berry en Joke.


Onder de 18 deelnemende equipes ook vier equipes van ‘wachtlijstleden’. Doordat het normaal geldende maximum deelnemersaantal niet was bereikt, biedt dit deze zeven personen de kans om alvast de sfeer binnen de club te proeven.

Onder aanvoering van de geletruidragers Lies en Joop in hun felgele MX5 vertrekken de deelnemers een voor een om de Veluwe te gaan verkennen.

Via mooie slingerweggetjes door het buitengebied van Apeldoorn, Vaassen, Zuuk, Oene en Markluiden over de ‘Tolbrug’ naar de IJsseldijk in Veessen.

Langs de langzaam vollopende uiterwaarden van de IJssel rijden we via Vorchten, Hoorn en ‘De Dellen’ naar lunchlocatie Het Veluws Eethuis in Wissel.

In de mooi aangelegde tuin met midgetgolf genieten de deelnemers van een lekkere lunch en is er alle tijd om weer even bij te praten.

Na de lunch zien wij het andere gezicht van de Veluwe. Door de bossen via het Zanderbos bij Nunspeet, Stakenberg en Ermelo naar de ‘snackparkeerplaats’ in Drie.

Vervolgens rijden we weer verder via Garderen en langs het kazernecomplex van de luchtmacht en de radarpost van Defensie in Nieuw Milligen (de toekomstige thuisbasis van het Korps Mariniers) naar het eindpunt in Vierhouten. Daar sluiten wij de dag af met een drankje op een zonovergoten terras van Hotel de Foreesten.

Bestuurslid Robert bedankt na afloop de organisatie voor deze mooie cabriodag. De aspirant leden tonen zich ook erg enthousiast over de sfeer binnen de club en kunnen niet wachten tot ze echt lid kunnen worden.

Ook wij als organisatoren kijken moe, maar voldaan terug op deze geslaagde dag en hebben stiekem al plannen gemaakt om een rit uit te zetten voor het volgende seizoen.

Wij willen dan ook alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en de spontane reacties na afloop.

Berry en Joke
Ingrid en Harry

Tekst: Harry. Foto’s: Berry en Anja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s