Boeren-, Botters- en Buitenlui-rit legt accent op ontmoeting en genieten van elkaar

Onder stralende omstandigheden kwamen zaterdag 26 juni 19 equipes naar het Vadesto paviljoen in Hattem. Tussen 09.30 en 10.00 uur werden ze daar verwelkomd door de ritorganisatoren met een lekker kopje koffie en een koek. Om 10.15 had iedereen koffie en begonnen Paul en Anneke met de uitleg van de rit.

Meteen werd duidelijk dat het deze dag meer om de ontmoeting zou gaan dan om de kilometers. De uitgezette rit (uit het archief van Robert) is namelijk niet erg lang, zo’n 85 kilometer, maar wel is er veel tijd om elkaar te ontmoeten en te spreken. Daar is voorafgaand aan de rit inmiddels al een goede start mee gemaakt.

Vanaf een uur of half elf gingen de equipes van start. Eerst over dijkweggetjes langs de IJssel en de randmeren om uiteindelijk in Elburg uit te komen.

Daar kon iedereen zijn of haar gang gaan. Mogelijkheden te over: een stadswandeling langs de botters, de Vischpoort, de touwslagerij van gebr. Deetman en door het toeristisch centrum. De muurhuisjes in de stadswal, de verdedigingswerken en de stadsboerderij werden door velen bekeken.

Rond 13.00 uur verzamelde iedereen zich voor het lunchbuffet in ’t Boothuis, waar onder meer op het terras genoten kon worden van het lekkere eten.

Na een uur werd het startsein gegeven voor het vervolg van deze BBB-rit. Vol verwachting werd door alle deelnemers weer gas gegeven en werd er getoerd door dorpjes als de Hoge Enk en via ’t Harde langs de Tonnetkazerne ‘de knobbel’ op om vervolgens via de Dellenweg door de bosrijke omgeving richting Heerde te rijden.

Onderweg werd een stop gehouden bij de schaapskooi. Daar kreeg iedereen de kans om de benen te strekken en richting de schaapskooi te wandelen. De kooi op zich was matig bezet, de kudde bevond zich verderop op de heide.

En ook deze pauze werd weer volop benut voor ontmoeting. Op de parkeerplaats werd onder het genot van een hapje en een drankje gezellig (bij)gekletst.

Vertrokken vanaf de parkeerplaats werd, dwars door Heerde en langs het Apeldoorns Kanaal, Wapenveld bereikt en ging het via de weg langs de golfbaan in Hattem terug naar de startlocatie, die tevens eindlocatie bleek te zijn. Daar werd nog een heerlijk drankje geschonken en werden afsluitende gesprekken gevoerd.

Voorzitter Harry blikte terug op de dag na de nieuwe leden nog eens extra welkom te hebben geheten. Met een dankjewel richting de ritorganisatoren, bijgezet door een welverdiend applaus van de deelnemers, werd de BBB-rit afgesloten en de rit huiswaarts begonnen.

Tekst: Paul
Foto’s: Hesly en Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s