Boerenlandlevenrit met grote meerwaarde

Aanvankelijk zou de Boerenlandlevenrit in mei verreden worden. Door de coronamaatregelen werd het dus een paar maanden later. Een landelijke rit, met daarin een bezoek aan Altena Classic Service in Ane en een gezamenlijk lunchbuffet bij Dina’s Fellows in Dedemsvaart.

Om 10.00 uur komen 24 cabrio’s aan bij het Morgenlicht in Hardenberg. Na het ontsmetten van de handen kan iedereen, met het in acht nemen van de 1,5 meter, koffie en een plakje cake meenemen naar zaal 4. Daar heeft Paul voor alle equipes rittenschildjes en routeboeken klaarliggen en, als leuke attentie, een theeglas met daarop het logo van onze club.

Op de parkeerplaats heet Robert namens het bestuur alle deelnemers welkom en wijst op de eigen verantwoordelijkheid om de coronaregels aan te houden. Daarna volgt de uitleg over de rit door Paul.

Rond 10.45 rijden alle cabrio’s richting Gramsbergen. Daar woont de bekende (oud)marathonschaatser Erik Hulzebosch en komen we langs de jachthaven, bierbrouwerij Mommeriete en de ligplaats van de Vechtzomp. Via een Vechtarm en een openstaande brug bij de Haandrik rijden we via de ‘Hans Takkenbocht’ (bekend bij de insiders van de club, wie het verhaal niet kent moet er maar eens naar informeren…) naar Altena Classic Service in Ane. Daar worden we in twee groepen verdeeld en krijgen we een rondleiding van Jan (Altena) en zijn kompaan Rolf door zowel de showroom als de werkplaats. We kijken ons de ogen uit en iedereen is merkbaar onder de indruk van het vele fraais dat er te zien is.

Vanuit Ane beginnen we aan etappe 1. Alle cabrio’s worden om de minuut gestart voor een rit van 30 km naar Dedemsvaart. Daar aangekomen verzamelt de gehele groep zich bij de kalkovens om samen naar de lunchlocatie te rijden. Precies om 13.15 uur kan iedereen na een uitleg van Hadassa van Dina’s Fellows naar binnen voor de lunch. Deze wordt uitgeserveerd in twee zalen. De opstelling voldoet geheel aan alle corona-regels, zodat er in alle opzichten van de prima lunch kan worden genoten.

Om 14.15 uur wordt het startschot gegeven voor de tweede etappe van de Boerenlandlevenrit. Deze voert langs Ommerkanaal, door de bossen van Witharen naar Dalfsen.

Na kasteel Rechteren gaat het via een dijkweggetje naar Vilsteren en via de voet van de Lemelerberg naar de Steile Oever. Daar vindt de tussenstop plaats en is er voor iedereen een hapje en een drankje.

We zijn niet compleet op de Steile Oever. Want intussen heeft Hans laten weten dat hij en Angelet zijn gestrand met een lekke achterband. Ze staan niet alleen, want Margré en Henk en Eldert zijn bij hen gebleven. Bezoek van de Wegenwacht wijst uit dat de band is gescheurd en dat de auto moet worden afgevoerd. Hans en Henk gaan mee met de Wegenwacht die de BMW naar Hoogeveen zal brengen. Angelet stapt in bij Margré en met Eldert in hun kielzog voegen zij zich later weer bij de groep.

De rest van de deelnemers heeft intussen de Steile Oever verlaten om naar de zorglocatie te rijden waar Gerjan woont. Zijn medebewoners staan al ongeduldig te wachten en de hele stoet cabrio’s trekt heel wat bekijks. Wij bewonderen de prachtige woonlocatie van Gerjan van afstand en ondertussen worden er veel foto’s gemaakt bij de vele mooie cabrio’s.

Tegen 17.00 uur komen we aan bij de kalvermesterij van Gerjan’s familie. Daar staat voor ons allemaal een verfrissend afscheidsdrankje klaar. Ook maken meerdere leden van de gelegenheid gebruik om de zeven weken jonge kalveren te bewonderen. Aansluitend gaat iedereen enthousiast huiswaarts.

We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde rit, waarbij optimaal rekening is gehouden met alle coronaregels. Alles is dan ook (op de gescheurde band van de BMW van Hans en Angelet na) erg goed verlopen.

Tekst: Paul. Bewerking: Anja.
Foto’s: Edwin, Berry, Paul, Hesly en Anja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s