Boerenlandlevenrit

Aanvankelijk zou deze rit in mei gereden worden, maar nu dus in augustus door de corona maatregelen. Met een gezamenlijk buffet bij Dinas fellows in Dedemsvaart, en een bezoek aan Altena Classic service in Ane.

Om 10.00 uur komen 24 equipes aan bij het Morgenlicht in Hardenberg. Na het ontsmetten van de handen kon iedereen met in acht nemen van de 1,5 m koffie en een plakje cake meenemen naar zaal 4 of 5. Daar lagen al rittenschildjes, routeboeken en een theeglas klaar voor alle equipes.

Robert heette iedereen welkom namens het bestuur en wees ieder op zijn of haar verantwoordelijkheid om de corona regels in acht te nemen. Daarna gaf Paul uitleg over de rit. In een proloog rijden we in een half uur naar Altena Classic Service. Iedereen kan dan even wennen aan de omschrijving en de afkortingen in het routeboek. De eerste etappe gaat binnendoor naar Dedemsvaart. Daar komen alle equipes bij elkaar om geneutraliseerd met elkaar naar de lunchlokatie te rijden. Na de lunch volgt etappe twee naar Brucht. Onderweg genieten we nog van een hapje en een drankje bij de steile oever. Daarna weer geneutraliseerd naar de eindlokatie in Brucht. De kalveren mesterij van maatschap Buitenhuis. Hier kunnen de kalfjes bewonderd worden en drinken we nog een afsluitend drankje.

Onderweg komen we allerlei zaken tegen die herinneren aan de regionale sporthelden zoals Erben Wennemars, Eric Hulzebosch, maar ook de olympische sporters die voor het tv programma bijeen kwamen in kasteel Rechteren.

Om 10.45 reden alle Cabrio’s de parkeerplaats van het Morgenlicht af om koers te zetten naar Gramsbergen. Daar reden we langs de jachthaven, brouwerij Mommeriete en konden we de vechtzomp zien liggen voor zijn stalling. Via een Vechtarm en de openbrug bij de Haandrik reden we via de Hans Takkenbocht naar Altena Classic Service. Daar werden we in twee groepen verdeeld en kon de ene groep in de showroom beginnen en de andere o.l.v. Jan Altena zelf in de werkplaats zien waar dit bedrijf zich mee bezig houdt.

In Ane begonnen we aan etappe 1. Alle cabrio’s werden om de minuut gestart voor een rit van 30 km naar Dedemsvaart. Daar verzamelden we alle auto’s om gezamenlijk naar de lunchlokatie te rijden. Precies om 13.15 kon iedereen na het praatje van Hadassa naar binnen voor de lunch die in twee zalen uitgeserveerd werd. Iedereen keurig op 1,5 m met zijn eigen partner aan een tafeltje.

Om 14.15 vertrokken de eerste cabrio’s voor de tweede etappe die langs Ommerkanaal, de bossen rond Witter en naar Dalfsen voerde. De plaats waar Er ben Wennemars heeft leren schaatsen. Vandaar via kasteel Rechteren, een dijkweggetje naar Filsteren en via de voet van de Lemelerberg naar de steile oever voor een hapje en een drankje.

Ondertussen hadden we een alarmerend berichtje gekregen van Hans. Zijn BMW stond met een lege achterband. Wegenwacht erbij. Bleek een scheur in de band te zijn. De ANWB heeft hem en zijn auto naar Hoogeveen gebracht. Angelet was met Magre verder gegaan terwijl Henk geestelijke bijstand verleende aan Hans.

De dames equipe kwam in den Ham op een terras terecht en heeft zich bij de finish weer gemeld.

Na het hapje en drankje gingen we voor het laatste deel van de tweede etappe naar Brucht waar Gerjan woont. We werden daar ontvangen door zijn buurman die ons allemaal op de film heeft gezet. Ook andere bewoners waren enthousiast van de aanblik van al die schitterende cabrio’s. Tegen 17.00 uur arriveerden alle cabrio’s bij de kalverenmesterij van Gerjan’s vader. We hebben daar nog een gezellige nazit gehad, en verschillende deelnemers hebben de kalveren van 7 weken kunnen aanschouwen. We kunnen terug kijken op een mooie rit onder de corona maatregelen. Iedereen ging enthousiast naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s