Friese Midzomeravondrit 2019 weet deelnemers te verrassen

 

 

Onze eerste rit in Friesland hebben we in 2015 georganiseerd. De Friese Wouden, het gebied van Friesland waar mijn hart ligt, was toen de omgeving waar we doorheen zijn gereden. In 2016 hebben we de Zuid-West Friesland rit mogen organiseren. Dit is een heel ander gedeelte van Friesland en kenmerkt zich door prachtige kleine stadjes en natuurlijk veel water. Vorig jaar zijn we weer door de Friese Wouden gegaan en was de start in onze woonplaats Wirdum. Wat mooi om zoveel equipes te zien vertrekken vanuit je eigen woonplaats. Het organiseren van een rit kost veel tijd en energie, maar levert ook weer veel energie op.

Vier jaar na de eerste Frieslandrit doen we het anders en rijden we zaterdag 13 juli ’s avonds een rit met start en finish in Sloten, beginnend bij recreatiepark De Jerden.


Omdat de start van een avondrit rond etenstijd is en mensen vaak van ver komen is er de gelegenheid om vooraf met elkaar te eten in Bistro De Boergondiër (is geen spellingsfout!).


Rond half zeven start de eerste equipe. Deze keer zonder vastgestelde startvolgorde, wat best goed ging. Gewoon aansluiten en kort na elkaar de avond in. Zo zien we 27 equipes weggaan.
De eerste stop is bij het gedenkteken van De Slag bij Warns bij It Reaklif (het rode klif). Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over het IJsselmeer.

Stavoren is de volgende bestemming en we rijden dwars door dit leuke watersportstadje. Vervolgens leidt de route ons naar Hindeloopen, ongetwijfeld één van de mooiste stadjes van Friesland. Ook hier zetten we de cabrio’s aan de kant en nemen de tijd om ‘over de dijk’ te kijken. Zomerse temperaturen zijn ons bij deze rit helaas niet gegeven en als we Hindeloopen inlopen trekt de wind ook nog aan, maar op zich heeft dat ook wel weer wat.

 

 We komen nog door Workum, It Heidenskip en Balk en ontmoeten elkaar weer bij het Seedyk Kiekje aan de dijk bij Oudemirdum.

Eindpunt is het vestingstadje Sloten. We zetten de auto’s op de parkeerplaats aan de rondweg van Sloten en lopen naar de molen, middenin in het stadje. Hier sluiten we de rit af met een hapje en een drankje.

Tekst: Auke 
Foto’s: Berry en Anja 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s