Seizoen sluit warm af met Herfsttintenrit onder hoogzomerse temperaturen

Na een zonnige en prachtige zomer met verschillende ritten met de cabrioclub, nu dan toch de laatste van dit seizoen. Het belooft een mooie, maar ook drukke dag te worden. Maar liefst 37 equipes hebben zich opgegeven en na wat passen en meten kan iedereen die zich heeft ingeschreven mee. Geweldig, wat een opkomst. Het weer is fantastisch te noemen, ver in de 20 graden en dat voor half oktober!!!

We verzamelen ons bij het startpunt, McDonald’s in Heerde. De eerste cabrio’s komen om 9.20 uur binnendruppelen (nou ja, druppelen…..), maar al snel zijn we compleet. Onder genot van koffie en thee tijd om bij te praten. Na de briefing met de chauffeurs vertrekken we in groepjes van vier auto’s richting de lunchlocatie.

Vanuit Heerde rijden we door de delta van de IJssel en doen hier kleine dorpjes aan, zoals Vorchten en Oene (landelijk bekend van de MKZ crisis in 2001). Tevens zien we hoe het landschap is aangepast om ruimte te maken voor de rivier. Meer natuur in de uiterwaarden en prachtige vergezichten op de dijk langs de IJssel.

Via het Veluwedorp Epe maken we de oversteek naar een meer bebost gedeelte van provincie Gelderland. Via de Dellen en langs het oefenterrein van Defensie toeren we richting het Zandenbos.  Als oefening het eerste onverharde pad. Er zullen er nog meer volgen. Door het Zandenbos rijdend krijgen we goed zicht op de verschillende herfstkleuren en op de natuur die zich voor de winter opmaakt.

Al snel komen we dieper de bossen in, waarbij soms het dichte en donkere, maar ook het open karakter zichtbaar is. Een mooi lijnenspel met de zon door de bomen geeft een speciaal effect aan de omgeving.  Maar ook de route over de Stakenberg is mooi met zijn bebossing en heidevelden. Het eerste deel van de rit is bijna ten einde, maar nog wel even langs de romantische locatie van Kasteel Staverden en dan het laatste stukje naar de lunchlocatie restaurant en theehuis ‘Het Uddelermeer’.

Na de voortreffelijke  lunch vertrekken de eerste groepjes voor de middagrit. Richting Assel en Kootwijk. Hierbij blijven we ons verbazen over de fraaie kleuren die de natuur ons voorschotelt. Verder worden hier en daar ook de schokdempers van de auto’s op de proef gesteld. Klinkerwegen die overgaan in grindpaden, waar het ook behoorlijk stuift door de droogte van de afgelopen dagen.  We ontkomen er niet aan een wat groter stuk te overbruggen via de provinciale weg (voor diegenen die het niet is opgevallen). We rijden tenslotte aan de rand van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Even wat minder inspannend voor de bestuurders om rustig wat meer te kunnen genieten.  Via Harskamp rijden we naar Otterlo om daar een tussenstop te maken.

Op de P-plaats van een oude, verlaten voetbalveld locatie in Otterlo is het een gezellige boel. De equipes blijven lang van het mooie weer en de rust genieten Het is een gezellig samenzijn. Er komt nog een familie langs op een skeltertrein. Zij nemen even poolshoogte bij de inmiddels stoffig geworden cabrio’s

Op de P-plaats genieten we van een verfrissend drankje en hapje om onze ‘lege magen’ te vullen. Velen hebben de buik nog vol van het heerlijke en overvloedige eten op de lunchlocatie. De laatste equipes laten op zich wachten. Dat komt omdat de lunch qua tijd wat uitliep vanwege de drukte op het terras dat overvol zat dankzij het mooie weer.

Vanaf de pauzeplek voert de rit via de provinciale weg naar Hoenderloo langs IJs van Co ( het lekkerste ijs van de Veluwe) via de Woeste Hoefweg naar de bossen van Beekbergen. Vervolgens over het oude spoorlijntje van de Veluwse Stoomtrein die vanuit Apeldoorn via Beekbergen en Eerbeek tot Dieren rijdt. Via de pittoreske buurtschap Oosterhuizen komen we aan in Lieren om aan het Apeldoornse Kanaal neer te strijken op het terras van eetcafé de Nieuwe Ruijsch.

Vanwege de vele auto’s en het mooie weer is ook daar de P-plaats overbevolkt met cabrio’s en andere auto’s. Op het terras genieten wij van een heerlijk drankje aangeboden door de club.

Na een bedankje van de organisatie aan de deelnemers gaan de meeste deelnemers op weg naar huis. Enkele leden genieten nog van de heerlijke gerechten die bij het eetcafé worden geserveerd.

Als afsluiting van dit prachtige cabrioseizoen kon het niet mooier qua weer en sfeer. Hopelijk zien wij iedereen in het nieuwe seizoen weer terug.

 

Klik HIER voor het uitgebreide fotoverslag van deze rit.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s