Vroege Vogel Rit

Vroege Vogels Rit 2018

 

Als je tijdens de eerste avondrit roept dat een vroege rit ook leuk is, dan mag je daar ook je schouders onder zetten. Bij het uitzetten en de eerste keer rijden werden we verrast door sneeuw en ijspret en op 4 augustus jl. worden we wederom verrast, maar nu met hele hoge temperaturen en veel zon! Dus vroeg uit de veren voor een mooie tocht.

 

De start is dit keer bij McDonalds in Hengelo Zuid  aan de A35. Een prima vertrekpunt voor de 18 equipes voor een mooie rit door het zuidelijk deel van de Achterhoek. Vanaf 07:30 komen de deelnemers binnendruppelen. Leuk is ook dat er dit keer opnieuw een aantal aspirant leden bij zijn. Na de koffie of thee en een welkomstwoord van Paul doen de uitzetters Berry en Gerrit hun woordje. Aansluitend delen Anita en Joke  de goodybags uit, die enthousiast worden ontvangen.

Om even over half negen vertrekken de eerste auto’s voor een mooie rit via dorpjes  en buurtschappen, zoals Bentelo, Hengevelde,Gelselaar, Geesteren, Eibergen, Rekken, Haak en Hoek om uiteindelijk in Meddo aan te komen.

Bij Sevink Molen is de eerste stop om te genieten van een kopje koffie met iets heerlijks erbij. Na de pauze de weg weer op voor deel 2 van de route. Via Huppel naar de steengroeve bij Vosseveld. Na even in de diepte gekeken te hebben verder via Kotten, Woold, Miste naar het stadje Bredevoort. Gelukkig is er net voldoende ruimte om onze cabrio’s te parkeren. Bij Herberg Bertram is de lunch en op het plein wordt genoten van de zomerse dag.

 

Vervolgens wordt de rit weer opgepakt voor ‘deel 3’ met start op ’t Zand. Ook nu weer door plaatsjes en buurtschappen waar velen van ons nooit eerder zijn geweest. Over smalle en bochtige wegen o.a. richting Barlo, Heelweg en Harreveld om uiteindelijk in Lievelde te belanden. Bij kaasboerderij Weenink is het eindpunt van de 155 km lange ‘Vroege Vogels Rit 2018’.

Na aankomst op het eindpunt zitten we met z’n allen nog gezellig bij elkaar onder het genot van een verfrissend drankje. Het was een mooie, lange, hete en vooral geslaagde dag!

We zien alweer uit naar de avondrit op 18 augustus!  (Enne……. niet verder vertellen, maar dan is Anita Timmerman jarig!)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s