Beamwâlentocht laat schoonheid van Friesland in volle glorie zien

De start van de Frieslandrit was dit jaar in het nabij Leeuwarden gelegen plaatsje Wirdum. Bij Hotel Duhoux werden de deelnemers ontvangen met een bakje koffie en een stukje oranjekoek. Vanaf kwart voor elf werden de 28 equipes met een routeboek op pad gestuurd richting Swichum.

Na een kilometer of tien werden de eerste boomwallen die zo kenmerkend zijn voor het Friese Woudengebied al zichtbaar. De smalle weggetjes waarover we dan rijden leiden ons al vrij snel door het pittoreske dorpje De Tike. De route stuurt ons vervolgens door Drachtster Kompanije en dan zitten we echt middenin de Wouden. Rond Beetsterzwaag is het voor de route uitzetters niet moeilijk geweest om smalle stuurweggetjes te vinden. We parkeren de auto in de buurt van de Hoofdstraat en bij het Snackbearske druppelen de leden van Cabrioclub Vechtdal binnen voor de lunch, die we buiten op het terras kunnen nuttigen.

Na de lunch rijden we de hoofdstraat weer uit om bij landgoed Lauswolt de bossen in te rijden richting Friesche Palen. We rijden door Rottevalle en bij paviljoen de Leyen hebben we nog een tussenstop met voor de liefhebber een stukje Sûkerbôle. Bij hotel Ie Sicht kunnen we nog even napraten over een geslaagde dag met mooi weer en een goede sfeer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s