Weergoden maken natte Achterhoekrit 2017 een jaar later meer dan goed!!

De prachtige rit door de Achterhoek is dit jaar opnieuw in de planning opgenomen, omdat deze in 2017 volledig in het water was gevallen. Hoe mooi is het dan dat de weersomstandigheden dit keer perfect zijn. Een strakblauwe lucht, een verfrissend briesje en een prachtige route. Wat wil een mens nog meer.

Vanuit Hardenberg vertrekken om 09:00 uur vijf equipes richting de startlocatie. Deze vijf maken er meteen een pre-toerrit van. Binnendoor via Beerze, Mariënberg, Sibculo, langs de Paterswal, De Pollen, vervolgens door de Weitemanslanden (met een kort oponthoud i.v.m. overstekende koeien) naar Almelo, via Bornerbroek naar Delden. Daar arriveren ze om 10:10 uur. Ook vanuit andere delen van het land zijn leden en reserveleden gekomen om de rit mee te maken.

Henri en Dineke hebben kwartier gemaakt en verwelkomen de gasten. Wanneer de groep compleet is, wordt koffie/thee geserveerd met een heerlijke plak echte ‘Twentsche Krentewegge’ met roomboter. Dat laat iedereen zich goed smaken. Henri verzorgt de briefing voor de 13 deelnemende equipes. Daarna begint elke equipe (grotendeels) zelfstandig navigerend aan de rit .

De ochtendetappe voert langs de Noordmolen aan de Twickelervaart en in Ambt Delden langs de golfbaan richting Bornerbroek. Vervolgens door Ypelo en Deldenerbroek en langs de oude melkfabriek naar het Twentekanaal en weer terug naar Delden. De rit wordt voortgezet aan de andere kant van het kanaal naar Oele, Beckum, Bentelo, buurtschap Kerspel bij Goor en zo naar Diepenheim waar de lunchstop wacht bij Irma’s. Hier doen de deelnemers zich te goed aan heerlijke broodjes, die namen hebben van historische grootmeesters als Da Vinci, Michelangelo, Rembrandt en Gaudi.

Na de lunch wordt de rit voortgezet door de buitengebieden van Markvelde, Gelselaar, Zwiep, Barchem, Wildenborch en Mossel om te eindigen in Vorden, waar Hotel Bakker de finish is. Onder het genot van een hapje en een drankje (o.a. aangeboden door Henri en Dineke ter gelegenheid van hun trouwdag op 18 mei) wordt nog even nagepraat over deze prachtige dag.

Henri en Dineke, heel erg bedankt voor het opnieuw organiseren van deze prachtige rit. Dit keer onder geweldige weersomstandigheden. It was a “Lovely Day!!!”.

Klik HIER voor een uitgebreider fotoverslag van deze rit.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s