Meerdaagse 2018

Dag 1. Vanaf vier verschillende locaties vertrekken 10 equipes naar McDonalds in Coesfeld voor de eerste etappe van de 2018 editie van onze meerdaagse. Vier equipes vanuit Hardenberg, vier vanuit Apeldoorn en twee vanuit andere woonplaatsen.

De dag begint nat. Alle daken blijven dicht voor de neerstromende regen. Na een kop koffie in Hardenberg vertrekken Paul en Anneke, Jan en Carla, Edwin, Hans en Angelet via allerlei binnendoorweggetjes, die Robert op de Garmin had gezet, naar Coesfeld. Vanuit Apeldoorn vertrekken organisator Harry en Ingrid, Joop en Lies, Jan en Nelly en Dick en Janny. Han rijdt vanuit Glanerbrug met zijn vrouw Inge en ook Wim en Anneliese verlaten samen hun woonplaats richting startlocatie.

In de loop van de ochtend klaart het op en nog voordat alle equipes in Coesfeld aankomen is het droog en kunnen de soft tops open. De temperatuur is inmiddels gestegen naar 17 graden, dus heerlijk weer om de tweede etappe naar Lünen te beginnen. We rijden in twee groepen. De groep Apeldoorn aangevuld met Han en Inge en de groep Hardenberg aangevuld met Wim en Anneliese. Voor de groepshoofden Harry en Paul is het goed te doen om vier cabrio’s in de gaten te houden en ze allemaal mee te nemen naar de lunchlocatie in Lünen.

Op Hemelvaartsdag zijn veel zaken gesloten, dus is het even zoeken naar deze lunchgelegenheid. Na een voortreffelijke lunch gaan we verder richting onze uiteindelijke bestemming, het Sauerland Hotel in Bad Fredeburg. Lekker sturend en genietend van het prachtig glooiende landschap. Daar komen we om 17.30 aan. Na inchecken en de spullen op de kamer brengen maken we ons op voor het diner. Om 19.45 start de stadswandeling met bezoek aan de ijssalon en om 21.00 uur beginnen we het  avondprogramma. In drie groepen wordt er geëzeld om de fel begeerde wisselbokaal. Deze is vorig jaar gemaakt bij de glasblazer in Willingen en heeft een jaar lang de vitrinekast van Janny en Dick gesierd. Na drie rondes wordt de stand opgemaakt voor de finalerondes die een dag later gespeeld gaan worden. Degenen met de meeste strafpunten komen daarvoor in aanmerking. Allemaal mannen! Dick, Jan, Han, Paul, Hans en Wim valt de eer te beurt om in de verliezersronde  uit te maken wie de ezel in de kast krijgt. Later meer hierover.

Dag 2. Na een uitgebreid ontbijtbuffet beginnen we aan een anderhalf uur durende reis naar de Edersee. Prachtig mooi sturen door de de heuvelachtige omgeving die bezaaid ligt met koolzaadvelden. We genieten van de vergezichten en het rijden door de mooie dorpen met vakwerkhuizen. Op een parkeerplaats worden we door Han en Inge getrakteerd op lekkernijen en wordt er nagepraat over alle moois onderweg. Bij de Edersee blijkt de weg opgebroken en moeten we een programmawijziging doorvoeren.  In plaats van de berg op het water op. Twee uur varen we rond op dit mooie meer. We genieten van de zon en de zeilboten op het water. Verschillende leden vertellen over hun zeilverleden. Ook een kasteel boven op de berg geeft weer genoeg gespreksstof uit eerder opgedane ervaringen in het Sauerland. Harry heeft inmiddels een ‘belrondje gedaan’ met kegelbanen, maar die blijken allemaal te weinig banen te kunnen leveren zodat het kegelen bowlen wordt in Winterberg. Ook verschuiven we dit onderdeel een dag, omdat we zaterdag toch al naar Winterberg gaan. Gevolg? De finale van het ezelen vindt een dag eerder plaats. In twee spannende rondes wordt Hans met 100 strafpunten de grootste verliezer van het spel en krijgt van Harry de ezel uitgereikt. Janny blijkt veel geleerd te hebben het afgelopen jaar, scoort de minste strafpunten en mag zich laten kronen tot winnaar van het toernooi. Ook Anneliese heeft zich erg bedreven in het ezelen door op de eerste avond geen strafpunt te krijgen. Veel leuke ervaringen rijker zoeken we daarna ons bed op om goed uit te rusten voor een dagje spektakel in Winterberg.

Dag 3.  Winterberg is maar een half uurtje rijden, een makkie. Het parkeren op de overvolle parkeerplaatsen, vanwege een downhill evenement met mountainbikes, is echter veel lastiger. Om 10.45 is iedereen bij het panoramarestaurant om te gaan rodelen of de Erlebnisbrücke te nemen. Ondertussen wordt er druk geoefend op de mooie fietscrossbanen en kunnen we genieten van de freestyle jumps die we  voorgeschoteld krijgen. Uiteraard wordt het rodelen ook vastgelegd op de camera’s. De dames hebben op de brug een prachtig overzicht en ‘schieten’ naar hartenlust actiefoto’s. Om 11.30 verzamelen we de groep om naar de binnenstad van Winterberg te gaan. De dames om te winkelen en de heren om ijs te eten op het terras of  een biertje te drinken op het marktplein. In de tussentijd wordt een restaurant besproken en kunnen we vervolgens genieten van een heerlijk diner. Na het diner nog een ijsje van de ijssalon en wandelend op weg naar de bowlingbaan. Daar strijden we op drie banen om de eeuwige roem. Wim en Dick worden beiden eerste met 95 punten. Paul en Lies tweede met 94 punten. Deze ‘close finish’ geeft wel aan hoe dicht de toppers bij elkaar zitten. Nog voor de duisternis invalt keren we terug naar het hotel. De afsluiting op het terras maakt niet iedereen meer mee……… Blijkbaar is het een vermoeiende dag geweest.

 

Dag 4.  De dag van vertrek. Na het maken van de groepsfoto vertrekken in een grote groep huiswaarts. Onderweg is er nog het nodige te zien en genieten we van de vergezichten. De tussenstop bij een broodjeszaak levert ons een heerlijke lunch op.  Hier nemen we ook afscheid van Han en Inge, Wim en Anneliese, Jan en Nelly en Edwin. De rest van de groep rijdt door naar de Radstake voor het afscheidsdiner. Net voor we daar aan komen, begint het weer te regenen. Op de parkeerplaats worden dan ook snel alle daken gesloten. De kletterende regen zorgt er voor dat de daken weer stuifmeelvrij worden. Ieder nadeel heeft z’n voordeel…… Ook Robert en Henriëtte sluiten zich vanuit Zuid Limburg bij het gezelschap aan.  De Apeldoorners gaan  hier vandaan terug naar huis, zo ook de Hardenbergers. Om 20.00 uur is iedereen weer veilig thuis. Met als herinnering een bijzonder geslaagde meerdaagse om met dankbaarheid op terug te kijken. Wat hebben we samen veel gelachen!!!!!!!.

De video is te bekijken door onderstaande link aan te klikken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s