Bloembollenrit (1e editie)

Om half tien verzamelden de eerste enthousiaste equipes zich al bij de McDonald’s te Kampen voor de start van deze rit. Het weer leek ons goed gezind, want af en toe brak de zon ook even door. Om 10:30 uur waren alle 24 equipes aanwezig. Na het nuttigen van de koffie, thee of cappucinno deed Edwin om 10:45 uur de briefing. De rit werd genavigeerd middels routebeschrijving, waarbij iedereen mee kreeg om vooral de tijd te nemen om onderweg te stoppen voor het maken van foto’s, bekijken van bezienswaardigheden en dergelijke. Om 11:05 vertrokken Robert & Henriette als eersten, waarna de overige equipes om de ca. 2 minuten door Ko op pad werden gestuurd. De route voerde ons tot aan de lunch in eerste instantie over de dijk langs het Ketelmeer en vervolgens langs de talrijke en kleurrijke bloembollenvelden met daartussen diverse windmolens. Her en der waren de boeren ook al bezig om de velden te besproeien, onkruid te verdelgen of voor te bereiden op de eerste oogst.

De lunch vond plaats in een sprookjesachtige omgeving, waar zowaar ook echte heksen rondliepen. Ondanks de af en toe chaotische bedieningstaferelen, maakte de ambiance van dit etablissement veel goed. Tijdens de lunch werden we ook nog eens onaangenaam verrast door een fikse regenbui, maar deze was na de lunch over, waarna veel equipes hun route dakloos konden vervolgen.

Het tweede deel van de route voerde ons onder andere over de dijk langs het Veluwemeer, waarna we een gezellige tussenstop met een kleine versnapering hebben gehad nabij een verlaten strand. Het eindpunt van de rit was bij het Roggebothouse aan de Hanzeweg te Dronten, waar Robert nog een kleine verrassing (vragenlijst) in petto had voor de deelnemers. Onder het genot van een drankje werd de vragenlijst over de rit ingevuld en weer ingeleverd. Na beoordeling bleek dat de nieuwe leden Gerrit Jan en Ans deze het beste hadden ingevuld en zij gingen dus met de eerste prijs en de eer aan de haal. Uiteindelijk vertrokken alle equipes tussen 16:30 uur en 17:00 uur weer om huiswaarts te keren.

Namens de rituitzetters Edwin & Robert danken wij iedereen voor deze gezellige dag bij Cabrio Club Vechtdal.

Klik HIER voor meer foto’s van deze rit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s