Kabouter auto?

Nu staat de kabouterauto voor de deur……

Bijna 10 jaar geleden hebben wij het mx5 virus opgelopen. Zomer 2008 verbleven wij tijdens de zomervakantie met de kids op een vakantiepark in Medemblik. Op de parkeerplaats stond een rode  Mazda mx5  NA met een Duits kenteken. Elke keer dat wij daar langs liepen viel mijn oog er op. Op een gegeven moment zei ik tegen Ingrid dat dit een mooi alternatief voor de motor zou kunnen zijn. De reactie was, zeker gezien waar wij nu staan, verbluffend. “Zie je mij zitten in zo’n kabouter auto….”

Toch liet het mij niet los. Ik heb samen met mijn zoon verschillende mx5’en bij garagebedrijven bekeken. In deze zoektocht kwam ik ook terecht bij Harald van Zomerauto. Een hele middag bij hem gezeten en helemaal bijgepraat over alles wat met de mx5 te maken heeft. Probleem was dat ik onze auto (niet meer nodig omdat ik Amsterdam ging werken en alles met het OV doe) en de motor wilde inruilen en dat kon bij Harald niet. De motor heb ik kunnen verkopen via Marktplaats. Bij de Mazda dealer in Apeldoorn heb ik een middag een MX5 mogen uitproberen. Ook Ingrid was toen verkocht. De belevenis van open rijden, de geur van de natuur en het geluid van de vogeltjes waren hier debet aan.  De demo die wij uitgeprobeerd hadden had een hoge kilometerstand en veel gebruikerssporen. Deze werd het dus niet.

Bij de Mazda dealer  in Zwolle zag ik een mooie NBFL twins staan uit 2003. Na een uitgebreide proefrit hebben wij deze gekocht.

MX5 NBFL TWINS uit 2003

Wij hebben super leuke tijden beleefd met onze eerste MX5. Inmiddels lid geworden van een MX5 club waar ik de naam niet van zal noemen. De sfeer viel ons tegen. Bij de eerste rit kregen wij al een opmerking van “ net een kippenhok met dat gaas in de bumper” en dat terwijl wij zo trots waren op onze MX5. Daar leerden wij Ed Hoekstra (destijds penningmeester MX5 Ownersclub Hardenberg) kennen. Hij nodigde ons uit met de Ownersclub eens een ritje mee te rijden.  Dit hebben wij gedaan.

Het voelde als een warm bad, kleine gezellige club en hartelijke mensen.

Na drie jaar en vele probleemloze kilometers hebben wij de auto ingeruild op een NC Niseko met elektrische hardtop uit 2009 die te koop stond bij Zomerauto.

MX5 NC Niseko 2009MX5 goes Drenths 040

Ook deze auto beviel ons prima. In vier jaar tijd meer dan 50.000 km gereden.  Vakanties in de Ardennen en met de club naar het Sauerland. Genieten van heerlijke stuurweggetjes! Het onderhoud blijft bij de standaard beurten en lieten/laten wij na alle tevredenheid uitvoeren door garage Weijers in Teuge. Inmiddels had ik mijn zinnen gezet op een NCFL Hamaki met ingebouwde navigatie, cruisecontrol, elektrische hardtop in de speciale kleur Radiant Ebony. Samen met Harald van Zomerauto ben ik de zoektocht in Duitsland gestart. Na vier maanden vond ik een heel mooi exemplaar uit 2012 met 23.000 km op de teller. Harald heeft deze auto voor ons geïmporteerd en in april 2016 afgeleverd. De Niseko konden wij bij hem inruilen en is  later gekocht door ons clublid Rob Teekamp. Vorig jaar zomer hebben wij twee weken lang met de nieuwe aanwinst door Europa getoerd. Ardennen, Duitsland en Oostenrijk…wat hebben wij genoten.

MX5 NC FL  HAMAKI 2012

Zoals jullie hiervoor hebben kunnen lezen is het MX5 virus totaal toegeslagen en is het ongeneesbaar niet alleen bij mij maar ook bij Ingrid. Het is bijna een levensstijl geworden waar ook onze gezellige club een grote rol in speelt. Maar onlangs is de cirkel echt rond geworden.

De oer MX5 NA wordt steeds zeldzamer en het leek mij erg leuk om deze ook in de verzameling op te nemen. Garage Dick Gerritsen had toevallig een hele mooie rode NA uit 1991 staan. Ook Ingrid was na een paar kilometer rijden al helemaal verkocht. Als je wat kleiner van stuk bent kun je niet zomaar in alle auto’s rijden. De nieuwe ND is bijvoorbeeld geen optie. Zelden heeft zij zo’n goede zitpositie gehad en zo’n goed overzicht als in de NA. Deze wordt eerdaags afgeleverd. Met de NA is Ingrid nu ook lid van de club. Terug denkend aan bijna 10 jaar geleden…….. kabouterauto?

MX5 NA 1991

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s