Frieslandrit 2017

De voorspellingen zagen er niet best uit. 16 graden en veel regen. Het viel weer enorm mee. Bij de start konden we droog buiten koffie drinken en het heeft prachtige wolken luchten opgeleverd. Klik HIER om te genieten van alle foto’s van deze rit op Flickr en HIER om het YouTube filmpje te bekijken.

Deze rit stond in het teken van het grootste evenement wat in Friesland plaats gevonden heeft, de Elfsteden tocht. We hebben stil gestaan bij het monument en hebben ook plaatsjes als Barthlehiem bezocht. Verder kennen velen de Veerponthaven van Holwerd, via een bezoek aan Ameland. Helaas kon het geplande bezoek aan het schitterende plaatsje Dokkum niet doorgaan vanwege de vele bezoekers die op dezelfde dag Dokkum wilde bezoeken. Dat heeft Bernard en Marga nog heel wat nachtelijke uurtjes gekost om een andere route in elkaar te zetten en uit te printen. Buitengewoon de inzet waarmee deze routemakers bezig geweest zijn. Ze wisten ons over alle smalle weggetjes te leiden die Noord Friesland rijk is. Dat daar veel agrarisch verkeer zijn weg zoekt mag duidelijk zijn. Dat kon je aan de cabrio’s bij de eindlocatie De Vrijheid ook wel zien. We genoten van een prachtig uitzicht over het water met een tweemaster en het stadje Grou op de achtergrond. Daarmee komt het zeilen met traditionele schepen in beeld. We zijn door heel wat historische plaatsjes gereden die allen een eigen skutsje bemannen en daarmee de strijd aangaan. Mooi dat al deze oude schepen bewaard zijn gebleven en in een top staat gehouden worden door de vele vrijwilligers. Dat is dan weer het vergelijk met onze club. Naast rit uitzetters zijn er ook weer drie clubfotografen actief geweest die geweldige foto’s gemaakt hebben. Dank voor jullie inzet.

Iedereen heeft weer lekker bij kunnen praten over het wel en wee binnen de club en genoten van het afscheidsdrankje. Anneke bedankt voor de foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s