Verslag Drenthe rit

’s morgens vroeg kletterde de regen nog vreselijk hard naar beneden maar toen de meeste leden aan het ontbijt zaten droogde het behoorlijk op. Toen zij aankwamen bij het MFC in Balkbrug scheen het zonnetje al volop en kon het genieten beginnen. Van de koffie, de gesprekken met leden die al even niet geweest waren en van de nieuwe BMW Z3 van Robert en Henriette.

IMG_4455Ook Rob kwam voor het eerst een evenement bezoeken van onze club. Door Wim werd hij voorgelicht over de rekjes voor een roadster coupe, terwijl Paul hem nog een polo verkocht. Frank en Marjan hebben hun polo’s ook meegenomen, zodat de voorraad weer wat slinkt.

Om 11.00 ging de eerste equipe van start, iedere drie minuten gevolgd door de volgende equipe. Druk gebogen over de foto puzzel of gezellig navigerend volgens het Bol/ pijl principe. De rit ging eerst naar Ijhorst met de vele ooievaars. We reden onder prachtige wolken luchten, zoals de foto’s hierboven laten zien, langs molens en door prachtige dorpjes. Voor sommige equipes, die al laat gestart waren, was 10 km voor de lunchlocatie het wel erg aantrekkelijk om niet verder te zoeken naar de route maar in de Tom Tom in te voeren “de kortste route naar de Lunch locatie”  Dat hebben ze geweten. Meer dan 3,5 km zandpad werd hun deel. Maar een heel avontuur rijker waren ze om 13.00 uur toch aanwezig bij de lunch. Heerlijk hebben we gegeten in Hotel de Wapser Herberg. Om 14.00 uur vertrokken we daar weer voor het tweede gedeelte. Wederom kwamen we door prachtige dorpen en wisselde het landschap zich mooi af. Soms wat hei of een stuk bos, maar nooit saai. Bij het theehuis in Echten zijn we gestopt voor een hapje en een drankje en konden we gelijk genieten van een enorme optocht van brommers, klassieke auto’s en vrachtwagens. Een prachtig mooi gezicht hoe ook zij van hun “heilige Koe” genoten. Via Balkbrug en Ommen zijn we naar de Hongerige Wolf gereden voor het afscheidsdrankje. Robert heeft hier aan de 3 equipes van Petersen een fles wijn uitgereikt omdat ze de puzzelvragen het best beantwoord hadden. Deze keer had de fles een mini T shirt van de club aan.  We hebben genoten.  Kees en Robert bedankt voor de goede organisatie.

Filmpje:  Noord/West Drenthe Rit op YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s