Preventief onderhoud

De laatste week waren er verschillende ongelukken met mx5 jes te betreuren. Vaak ging het om eenzijdige ongevallen. De vraag rijst dan of het aan de rijstijl gelegen heeft of aan het onderhoud.

Gladde banden op een achterwielaandrijving maken dat de Cabrio makkelijker kan uitbreken maar een stel versleten schokdempers kon ook wel de reden zijn voor deze ongelukjes. Na 150.00 km, zeker in ons land wat vergeven wordt door drempels, zijn de schokbrekers aan vervanging toe. Schroefsetje zijn bij de jeugd in combinatie met verlagen erg populair. Ook de originele dempers monteren geven al een hele goede verbetering van de wegligging. Biltstein staat bekend om zijn sportdempers onder mx5 jes. Vervang je dempers dus op tijd.

Ook kan het uitlijnen voor een goed en regelmatig afslijten van je banden zorgen. Bovendien heb je een optimaal contact met de weg. Gebruik ook de juiste bandenspanning. Maandelijks controleren is geen luxe, maar noodzaak.

Met mijn nieuwe banden, die overigens al een stuk lekkerder stuurden dan mijn oude Michelins, ben ik toch even bij een bandenbedrijf langs gegaan om alle wielen met 3D uitlijnen optimaal te laten sporen. Een klein beetje toespoor is er uit mijn linker voorwiel gehaald. De rest stond goed. Zie foto’s.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s