Verslag Dedemsvaria

Vanaf 09.30 stroomden de motoren en cabrio’s binnen op het kalkoven terrein. Alle cabrio’s werden direct rechts opgesteld en toen daar geen plaats meer was langs het water. Twee vreemde BMW’s en nog een Triumph TR3 vulden het cabrioveld aan. Om kwart over 10 werd met een ferme brul de eerste motor gestart en vertrok de stoet motorrijders onder grote publieke belangstelling. Aan weerszijde van het pad stonden de toeschouwers te klappen of te zwaaien naar de mooi uitgedoste motorrijders. Nadat zij allen het kalkoven terrein verlaten hadden gingen de cabrio’s op pad. Een rit in het NW deel boven Dedemsvaart met dorpjes als Fort, Veeningen en Zuidwolde. Een prachtige route in een zeer afwisselend landschap met een tunnel in de route opgenomen. Via Balkbrug reden we weer terug naar Dedemsvaart voor de lunch. De motorrijders moesten nog binnen komen dus wij trokken alle aandacht. Er was genoeg tijd om bij te kletsen en rond te kijken in de Smeedschuur, de turfschuur of in het museum zelf. Wat is dit historisch gezien ook een mooie plek. We konden in de verschillende schuren eten tijdens een kort buitje. Na de broodjes, de rookworst en de groentesoep, verzorgd door de motorclub, gingen de motorrijders weer als eerste van start. Om 14.00 uur gevolgd door de cabrio’s. Nu ging de rit in ZO richting. Bij het grote paardenevenement staken we de N 34 over om via de stuw van Junne in Ommen te belanden. Daar kregen we twee mooie lusjes te rijden om via Ariën weer koers te zetten naar Ommerkanaal en Balkbrug. Wat hebben we genoten onderweg. Bij de finish kregen we nog een drankje en hebben we nog lekker bij gekletst en afscheid genomen van elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s