Midzomeravondrit

 

 

Met 15 equipes vertrokken we groepsgewijs uit Lichtmis naar het waterrijke weerribben gebied. Binnen 2 kilometer zaten we al op prachtige smalle buitenweggetjes die ons het achterland tussen Rouveen en Hasselt liet zien. Bij Zwartewatersklooster reden we tussen een boerderij en een schuur door en genoten we van de dichtgegroeide weren tussen de ribben. Op de ribben werd het afgegraven veen gedroogd en op transport gezet naar Amsterdam om daar de kachels te stoken. De haven van Blokzijl is nog altijd het toonbeeld van zo’n haven maar ook Dedemsvaart staat erom bekend. Als retourvracht werden schelpen voor de kalkovens meegenomen om hier cement van te maken voor de huizenbouw. Over 3 weken staan we weer bij de kalkovens in Dedemsvaart voor de Dedemsvaria.  Door een prachtig mooie wijk van Zwartsluis met vele boten bij de huizen, reden we naar Giethoorn. Het Hollands Venetië. Op de camperplaats viel het aantal Italiaanse kentekens op. Kennelijk zijn de gondels hier aantrekkelijk voor de Italianen en een stuk voordeliger in ritprijs.

Langs de Thijssengracht naar Scheerwolde en langs de Wetering naar de rustplaats net buiten het Weerribben gebied. Daar hebben we een hapje en een drankje gekregen en genoten van de gesprekken en de helaas niet van de ondergaande zon. De machtige brul uit de uitlaten van een Porsche Boxter S gaf aan dat de laatste groep weer vertrok om door de weerribben van alle rietkragen, bootjes en huisjes te genieten door dorpjes als Ossenzijl, Baarlo, Belt Schutsloot en Nederland. We konden zien dat er hard gewerkt werd aan de corsoboten onder de markante boogtenten. Langzaam verdween de oranje gloed uit de lucht om plaats te maken voor het schemer. Via de binnenhaven van Blokzijl zochten we de dijkweggetjes op  om uiteindelijk bij de blauwe hand weer uit te komen na 90 prachtige kilometers. Een voor een druppelden de cabrio’s binnen op de pikdonkere parkeerplaats. Hier hebben we nog gezellig nagepraat. Een mooi gebied met zijn eigen karakteristieke doorkijkjes, bruggetjes en landschap.

Filmpje:  https://youtu.be/-qaX2-VkXts

Foto’s :  https://www.flickr.com/photos/147342940@N04/albums

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s