Niet boven Groningen

IMG_4244

Met 20 equipes vertrokken we vanaf de MC Donalds in Assen voor een rit van 113 km. Iedere 3 minuten vertrok er een team om al gauw buiten de stad terecht te komen en te genieten van slingerende weggetjes door de uitgestrekte weide landschappen met prachtige boerderijen met rietgedekte schuren waar soms hele oude karren voor stonden. Langzaam veranderde het landschap en reden we langs poelen door dorpjes als Gasteren en oude Molen en langs vliegveld Eelde, tussen graskragen door met een prachtige skyline van Groningen om langs het Paterswoldse meer aan te komen bij de Rietschans voor de lunch. Met een prachtig uitzicht van de zeilboten op het meer werden we bediend door het personeel in scheepsuniformen. Na een voortreffelijk broodje zalm hebben we de rit weer voortgezet. Nog maar net op pad gingen we linksaf de Hoornsedijk op. Mooie slingerende watertjes met kleine ophaalbruggetjes en sluisjes, woonboten, waterlelies om ons daarna te vergapen aan de kolossale villa’s in Haren. Van Noord Laren via Midlaren naar Zuidlaren en via Anloo snackstop onderweg en daarna naar Eext voor het boomkroonpad. Via Lange lanen kwamen we daar aan en genoten we van de natuur en elkaars gezelschap. Bij het Nieuwe Hemelriek hebben we lekker een terrasje kunnen pakken met uitzicht over verschillende recreatievijvers.

We mogen weer terug zien op een mooie, zonnige en droge dag.

Nog meer foto’s:  https://www.flickr.com/photos/147342940@N04/albums/72157682003980443

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s