Verslag Navigator 4

IMG_4179

Op 13 mei verzamelden 13 equipes zich om 10.00 uur bij de Mac Donalds in Hardenberg voor de hunnebedrit. De organisatoren waren al een half uurtje eerder ter plekke om de routeboeken te maken en iedereen te ontvangen. Vanuit Gorichem en Friesland waren 3 teams al enkele uren eerder weggegaan om op tijd aanwezig te zijn voor dit unieke evenement. Om 10.00 uur werd de koffie bestelt en om 10.15 zat iedereen aan een bakkie. Paul verwelkomde iedereen en heeft iets over de moeilijkheid van het evenement vertelt. Daarna heeft Hans de eerste etappe duidelijk gemaakt. Op routebeschrijving naar Darp en onderweg de foto’s herkennen en opschrijven waar ze op de route lagen. We konden er gelijk al multidiciplinair mee bezig. Het industrieterrein af bij de molen en via de Polenweg naar de Larixweg. Via Rheezerveen, Ommerkanaal, Dedemsvaart naar Balkbrug. Toen via Zuidwolde en Havelte naar Darp voor de lunch. Het was, door een survivalactiviteit en de Landmachtdagen, druk in Havelte. We hebben heerlijk kunnen smikkelen van de Lunch in Buffetvorm. Kroketten, Omeletten, Brood met verschillende soorten beleg, salade en keuze uit thee, koffie, melk of jus d’orange. Daarna een heerlijke wandeling naar de twee  hunebedden. Daar zochten we naar het antwoord wie en wanneer deze hunebedden gebouwd had. Het waren de Trechterbekers die 5000 jaar geleden hun doden al begroeven in deze grafheuvels. Ze werden helemaal begraven onder het zand. 3400-3100 v. chr zijn ze opnieuw opgegraven.

De tweede etappe ging met bol/pijl naar Balkbrug. De route er naar toe was prachtig en via dorpjes als de Wijk, Rogat, Koekange, en Ijhorst kwamen we uiteindelijk bij de Reestkerk aan en konden we een vraag oplossen en darten. We hebben onderweg genoten van de dorpjes, de molens, het prachtige Reestdal met de ooievaars en de leuke stuurweggetjes.

De laatste etappe was fotopuzzelend  via Ommerschans naar Ommen en via Beerze en Rheeze naar de Distelbelt. Daar kregen we nog een hapje en een drankje voordat we voor het afscheidsdrankje bij de Rheezerbelten terecht kwamen.

Hands had de vragenformulieren snel nagekeken en verschillende deelnemers vonden darten niets met navigeren te maken hebben. Bij 4 teams met allen 45 punten heeft het darten de beslissing gebracht. We kunnen Machiel en Rosemarie  aan de lijst van grootheden toevoegen die een Navigator rit op hun naam gebracht hebben. Deze titel zal hen het hele jaar veel aanzien geven.

Nog meer foto’s:   https://www.flickr.com/photos/147342940@N04/albums/72157683777071085

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s