Verslag watermolenrit

Om 10 uur kwamen de cabrio’s uit verschillende delen van het land binnen druppelen. Gerjan en Ehsam hingen het spandoek al op en in de soos waren verschillende dames al druk met koffie zetten, cake snijden en bekertjes klaar zetten. Na een lekkere bak koffie stonden de mannen veel buiten te praten en keken ze naar de laatste updates van de verschillende auto’s. De vrouwen gingen naar het toilet, dronken nog een bakkie en waren lekker aan de klets. Om 10.30 was de laatste deelnemer ook aanwezig en hield Paul een welkoms praatje. Naast genieten van de rit kon er ook nog genoten worden van de puzzel vragen onderweg. Er stonden echt wel 11 windmolens, en 4 hanen op het bord( 2 voorop en 2 achterop) Bij de watermolens van Wilsum konden we genieten van een enorme rij cabrio’s achter elkaar. Verder rijdend door het glooiende heuvel landschap kwamen we langs een prachtig koolzaadveld en reder we via de hooidijk het springendal in naar de Molen van Bels. Hier stonden talloze klassiekers uit Veghel. Ook hier waren twee vragen te beantwoorden. De Molen van Bels is veel meer dan 100 jaar oud. 1727 staat op de molen aangegeven. In de molen van Frans is een winkel met streek producten gevestigd. Van de Molens gingen we naar Vasse en via Reutum naar ’t Stift in Weerselo. Een mooie oude kerk en een onbekende datum van de schuur. Via Tubbergen naar de Kruzeboom waar we verrast werden op een drankje en een hapje en via Langeveen kwamen we over de Paterswal in Sibculo om in Marienberg nog een ommetje te maken naar Beerze. Via Diffelen en Rheeze kwamen we bij de Rheezerbelten aan. Hier hebben we nog een drankje gedronken en werden Cees, Co en Roel Petersen tot winnaars uitgeroepen.

Nog meer foto’s:  https://www.flickr.com/photos/147342940@N04/albums/72157680522700232

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s