Winterbanden

Onder een temperatuur van 7 graden Celsius presteren winterbanden vaak beter dan zomerbanden. Ze voeren water beter af, hebben meer grip door een andere rubber samenstelling en hebben afhankelijk van het merk ook goede sneeuw en ijs rijeigenschappen.

Als het ’s ochtends 1 graad is en je naar je werk rijdt en ’s avonds om 17.00 uur bij 3 graden weer terug dan ben je met winterbanden goed af. Overdag kan de temperatuur wel oplopen tot 9 graden en zou je met zomerbanden beter uit zijn.

Soms hoor ik rijders wel eens klagen over hun winterbanden. “Ze hebben geen grip!”  Vaak is dit temperatuur gerelateerd. (zie boven)

Sommigen vertrouwen te veel op de grip die winterbanden kunnen geven onder de 7 graden. De banden zijn nog niet warm gereden en bij de eerste rotonde staan ze met een beetje te veel gas achterste voren. Overmoed?  Ook moeten nieuwe banden ingereden worden. Daar staat vaak 100 km voor. Dan begint het rubber pas de volledige grip te geven.

Eind 2015 was het nog 15 graden en kon je nog lekker open rijden. Veel mensen wachten de vorstperiode af en monteren niet standaard in oktober hun winterbanden maar wachten de temperatuur wat meer af. Dat komt de spreiding bij de banden wisselaars ten goede.

Dus rijdt jij geregeld in temperaturen onder de 7 graden dan kunnen winterbanden een goede optie voor je zijn.20150812_184344

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s