Verslag 8 van Zwolle

 

Vanuit Hardenberg en Apeldoorn vertrokken er twee groepen met cabriorijders voor de 8 van Zwolle. Om 09.15 kwam de eerste groep uit Hardenberg daar aan gevolgd door de groep met cabrio’s uit Apeldoorn. In totaal hadden 19 cabrio’s zich opgegeven. Een mooi aantal. John was voor het eerst en werd verwelkomt door de voorzitter en daarna begroette iedereen elkaar. Ook Wouter en Hanneke waren uit (Brabant) Zuid Holland komen rijden om weer eens een ritje mee te rijden.Bij Mc Donalds Zwolle hadden ze niet op zo’n grote groep koffiedrinkers gerekend. De apparatuur moest nog schoongemaakt en van verse bonen voorzien dus met enige vertraging kregen we onze koffie. Omdat we zo lang hadden moeten wachten gratis. Een mooi gebaar van de bedrijfsleider.

Voor het eerst reden we een special. Goed lezen was erg belangrijk om niet te ver om te rijden en binnen een acceptabele tijd te blijven. Zonder de afstand tot het volgende punt en straatnamen wordt navigeren ineens een stuk moeilijker.9 equipes hadden een afstand van ongeveer 10 km en zaten met een tijd van tussen de 27 en 47 minuten goed. Het ging om de gemiddelde rijtijd van alle equipes. Nico Lutgerink bleek het beste uit de bus gekomen te zijn. Van harte gefeliciteerd.

De eerste etappe begon in Berkum en via laag Zuthem kwamen we uiteindelijk via leuke stuurweggetjes in Wijhe uit. Midden in de hoofdstraat hebben we koffie gedronken bij “the Longhorn” In buffetvorm stond alles al klaar. Heel handig gedaan door de eigenaar. Toen verder via dorpjes als Herxen naar de lunch op de Agnietenberg. Daar was parkeerplaats voor onze cabrio’s gereserveerd. Na de uitstekende lunch hebben we opnieuw een lus gereden via Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden, Kampen en via de Zalkerdijk kwamen we weer op de Zuiderzeestraatweg uit. Bij het Engelse werk was een terras gereserveerd waar we als club bij elkaar konden zitten. Met 7 personen zijn we nog blijven eten en hebben we afscheid genomen van onze (Brabantse) Zuid Hollandse gasten.  Machiel en Edwin het was goed geregeld.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s