Verslag Dedemsvaria 2016

Ook deze keer was de Dedemsvaria weer een mooi evenement. De MG carclub uit Zwolle, waar we een paar jaar mee samengewerkt hebben, was ook present om met 8 MG’s de categorie “klassieke auto’s” in te vullen.

Op de Dedemsvaria stonden klassieke motoren, cabrio’s van de MX5 ownersclub Hardenberg/ CCCH en dus de MG’s van de MG carclub Zwolle. De Juliana straat wordt daarmee omgetoverd tot buitenmuseum. Dat trekt vele bezoekers het centrum in om al deze kunststukjes te bekijken. Twee keer werden we uitgezwaaid door alle aanwezige bezoekers en ook weer verwelkomt na een ritje van 40-50 km. Tussendoor stonden we met onze cabrio’s allerlei nieuwsgierigen te woord en mochten we er even niet zijn dan maakte een showpagina duidelijk om welk type cabrio het gaat en wat de bestuurder er zelf aan verandert heeft.

Na een kop koffie, aangeboden door het varia comité, vertrokken de rijders voor de eerste rit. In de miezer regen waren er verschillende kapjes nog dicht maar in Ommen scheen de zon. Daar gingen ook de laatste kapjes open en kon iedereen de bewonderende blikken en opmerkingen van omstanders ook horen. Via Balkbrug Ommerkanaal, Ommen, Stegeren, Junne weer terug naar Dedemsvaart voor de lunch.

 

Bij terugkomst werden alle motor- en autorijders getrakteerd op een lunch. Soep 3 bolletjes en een worst, me dunkt. Dat smaakte bijzonder goed. Lekker gekletst met allerlei omstanders en leden, koplampen gepoetst en een hele mooie quote gehoord toen iedereen weer vertrok. Het ging om de auto van Harry. “daar zal wel een 3 liter blok in liggen. Zulke dikke uitlaatpijpen en wat een geluid”

Om 13.00 uur vertrokken alle rijders voor de middagrit. Ook weer uitgezwaaid door alle belangstellenden. Altena Classic Car en een stukje Duitsland begreep ik van Hans en Jerry. Jongens bedankt voor de organisatie.

We kunnen weer terugzien op een schitterend mooi evenement. Hans en Jerry bedankt voor de organisatie.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s