Verslag Frieslandrit

 

Sommige equipes verkiezen het om de dag ervoor al af te reizen naar de plaats van bestemming en daar een B&B te boeken, zo ook bij de Frieslandrit. 6 equipes waren al in Sloten en de andere reden vanuit Apeldoorn, Hardenberg, Wilsum (Du) of Glanerbrug alleen of met elkaar naar dit Friese plaatsje toe. De Hardenbergers reden binnendoor over een prachtige route die Robert ons voorging. In de polder met zijn markante boerderijen viel het op dat waar deze boerderijen vroeger voor de schaalvergroting neergezet zijn er nu velen al een andere bestemming hebben. Zorgboerderij, kampeerboerderij Strandhoeve, van alles zijn we tegen gekomen. Eenmaal op de parkeerplaats net buiten het stadje Sloten hadden we naast de geweldige blik van 30 cabrio’s ook de skoutsjes die in de vaart te wachten lagen op zeilers. Een mooie wandeling bracht ons via het kanon en enkele bruggetjes naar de binnenstad. Hier vonden we een groot deel van de deelnemers op het terras nippend aan de koffie en smullend van de Friese koek. Alle leden en niet leden van mx5 fun noord werden welkom geheten en daarna ging equipe Zweers als eerste van start voor een wandeling terug naar de parkeerplaats.Van daaruit langs het water wat steeds smaller werd naar Nijemirdum, Oudemirdum naar het ijsselmeer, en via de dijk naar Stavoren, om Stavoren naar Hindelopen, voor de lunch bij restaurant Sudersee. Na goede gesprekken en een lekker broodje vervolgden we de reis via Koudum, Workum naar de uitkijktoren Seedyk Kiekje. Via St Nicolaasga en over de brug bij Hearresyl naar de eindbestemming Terherne aan het Sneekermeer. Bij Meer van Lenthe hebben we een heerlijk drankje gedronken en zijn we met 12 personen nog blijven eten. Gezelligheid kent geen tijd.

Hierbij ook nog een video met een impressie van de dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s