Verslag Vechtdalrit

Met 19 cabrio’s waren we uiteindelijk verzamelt bij de Soos van het Morgenlicht voor de start van de Vechtdalrit. Een mooie rit van 120 km met een puzzel element erin. Om 10.30 vertrok de eerste equipe richting Gramsbergen. Voordat ze daar waren werden er al twee vragen voorgeschoteld waarop het antwoord direct langs de weg te lezen moest zijn. Na ’t Hooge holt werd er koers gezet naar een prachtige Vechtarm met veel waterlelies. Onderweg waren de Mannen van de Vechtdal rally al druk in de weer om het parcours klaar te maken. Lastig was het voor sommigen om “de Kiefte” op de boerderij te ontdekken. Deze rijders kwamen in Coevorden uit waarbij ze over Anerveen moesten rijden. Bij Ane waren het de motoren van de classic TT die het asfalt nodig hadden zodat er een omleiding ingesteld werd via de app. Eenmaal weer op de Lutteresweg konden we genieten van de prachtige boerderijen en een megastal. Na de school met de Bijbel werd koers gezet naar Lutten en Dedemsvaart. Bij de kalkovens werd de vraag gesteld wat of de schepen vervoerde. Turf op de heenweg en schelpen retour. In de kalkovens werd hiervan metselspecie gemaakt voor de huizen bouw. Via het Ommerkanaal reden we naar de lunchlocatie “de Bootsman”. Na de lunch gingen de zweefvliegers rechtstreeks naar de Aeroclub Salland. De rest ging via Ommen, Dalfsen, kasteel Rechteren naar het zweefvliegveld om daar de andere leden het luchtruim te zien kiezen. Een geweldige belevenis. Binnen 10 meter al los van de grond en dan vrijstijl omhoog om op 300 meter losgekoppeld te worden en te zweven als een vogel. Han en Paul waren tegelijkertijd in de lucht en hebben elkaar opgezocht. De een filmde de ander en na een kwartiertje werd de kist weer aan de grond gezet. Tussen de buitjes door kon iedereen vliegen en na afloop zijn belevenissen delen met de anderen die niet gevlogen hadden. https://youtu.be/Q-NObnTsXU4

Na het zweefvliegen gingen de deelnemers via de Lemelerberg, voor een drankje of een ijsje, naar Archum met de mooie boerderijen en bomenlaantje naar kasteel Eerde. Ook daar kon de auto op de foto. Op de Janmansweg werd gestopt bij het gedenkteken van de Australische piloot die daar omgekomen is. Via het prachtige Beerze met zijn rietgedekte boerderijen en mooie schuren naar Rheeze en de eind locatie de Rheezerbelten.

Daar werden de vragen nagekeken en er was niemand die alle vragen goed had. Er waren vier personen met 4 fouten zodat onder hun de winnaar zat van de fles wijn. Joke en Berry zaten het dichts tegen het juiste km aantal zodat zij met de fles wijn naar huis gingen. Na een drankje keerde bijna iedereen huiswaarts. 4 stellen zijn blijven eten en om 20.00 uur naar huis gereden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s