Verslag Marathonrit

Op 21 mei zijn er 16 equipes van start gegaan voor de marathonrit van 210 km. Om 09.00 verzamelden de rijders met hun bijrijders zich bij Mac Donalds in Hardenberg. Daar werd kennis gemaakt en koffie gedronken. Na het welkomswoord van Paul is hij samen met Jan ook als eerste vertrokken. Via Rheezerveen naar Stegeren, Junne, Ommen, Dalfsen, Hoonhorst naar Berkum in Zwolle

Door verkeerd te rijden hadden we de oudste en de jongste MX5 voor onze neus rijden door Zwolle. Allerlei beelden van Koningsdag kwamen weer boven. De peperbus, de prachtige stadspoorten, de grachten maar vooral al het bekijks. Via het Engelse werk naar Hattem, langs de hockeyclub en golfbaan naar de IJsseldijk.

Leuk sturen met prachtige vergezichten van de uiterwaarden brachten ons naar de koffiestop. Na de stop vervolgden we onze weg via Deventer naar de pont oversteek in Bronkhorst.

In het plaatsje Bronkhorst hebben we heerlijk buiten kunnen lunchen en nog heel wat echte klassiekers kunnen bewonderen. Bij de gouden Leeuw is het goed eten maar aan de overvolle parkeerplaatsen konden we wel zien dat we niet de enigen waren die dit kleinste stadje van Nederland bezochten.

Na de lunch liepen de verhalen door een weg versperring uit een. De een kon de weg snel weer oppikken waar een ander ging dwalen. Uiteindelijk is iedereen over Markelo, Holten de Holterberg weer op de bijvoerplaats aan gekomen waar de hapjes en de drankjes klaar stonden voor de hongerige deelnemers.

Met een uur vertraging, die inmiddels opgelopen was, zijn 12 teams tot het uiterste doorgegaan om de finish te bereiken zijn. De vroege afhakers kunnen nog nagenieten van de foto’s.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s