Voor U getest

Na de meerdaagse in het Sauerland konden de cabrio’s wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Vorig jaar heeft Motip reinigingsproducten op de markt gebracht op schuimbasis. Laat ik deze producten nu eens gebruiken voor het schoonmaken van mijn MX5. Allereerst de velgenreiniger. Ik heb alle velgen grondig ingespoten en het schuim laten inweken. Daarna heb ik met een natte washand de velgen schoongemaakt. Een fluitje van een cent. Je hoeft niet minuten lang te poetsen op 1 velg maar heb die zo schoon.

De insektenreiniger werkt gelijk als bovenstaand product. Wel de tijd geven om in te werken. De ruitenreiniger werkt ook prima. De interieur reiniger heb ik niet gebruikt vanwege mijn lederen bekleding.

De speedwax ga ik voor de marathon gebruiken.Dit is geen schuim. Ik heb mijn NC helemaal in de speedwax staan. Het is makkelijk op te brengen en is super glimmend. Het maakt de auto waterafstotend, vuilafstotend en makkelijker te reinigen. In de schaduw aanbrengen en met een andere doek goed uitpoetsen. Voor het uitpoetsen 1 minuut laten intrekken. Na de rit van 250 km zaten er heel wat vliegjes op de voorbumper. Met een natte washand waren ze simpel te verwijderen. Het klopt dat speedwax de auto vuil afstotend maakt.

Verder heb ik voor het interieur een nat doekje gebruikt om stof weg te halen. Daarna auto glym venyl and rubber care om het interieur weer antistatisch en glimmend te krijgen.

Een cockpitspray kan ook. Hiermee kun je ook de zwarte delen zoals de diffuser weer ophalen. Mooi zwart is niet lelijk.

Het dak heb ik met groene zeep gedaan. Puur op de vlekken aanbrengen en dan nat borstelen. Naspoelen met ruim water. Alle vlekken waren eruit.

Veel plezier met deze tips.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s