Verslag Navigator 3

Met 17 equipes kwamen we ’s morgens bij autobedrijf Misker aan. We stapten binnen in een mooie cabrio etalage. Met in de hoofdrol de verschillende ND modellen maar ook oude klassiekers. We werden onthaald met koffie en cake en de gesprekken gingen al gauw over de mooie gepoetste cabrio’s, de nieuwe snufjes die er in gebouwd waren, of de nieuw aangeschafte modellen.Toen iedereen binnen was en koffie gedronken had hield Paul het openingswoord. Hij bedankte autobedrijf Misker voor de geweldige ontvangst, en ook Bart en Diny voor de gigantische klus om voor de eerste keer een rit te organiseren met drie vormen van navigeren erin. Daarna werd de breefing gehouden en konden de mensen die er niet mee vertrouwd waren wat uitleg krijgen over het rijden op bol/pijl.

IMG_2777

Om 10.45 startte Robert als eerste deelnemer aan de rit. Iedere twee minuten ging er een volgende cabrio van start en om 11.15 was iedereen op pad. Met bol/pijl dwars door Emmen naar de Hondsrugweg en toen door de tunnel links af naar Westenesch. Prachtig slingerend door het landschap naar de eerste hunebedden. Klik hier voor het filmpje.  https://youtu.be/u6C1He3_MJE

 

Van daaruit reden we naar de hoge uitkijktoren van de Poolshoogte. Weer leuke gesprekken, een prachtig uitzicht, en genieten in de bosrijke omgeving. Over allerlei smalle stuurweggetjes en zelfs een zandweg naar de Lunchlocatie Tante Sweel in Zweelloo. Na een lekkere lunch en goede gesprekken weer op weg met het tweede deel op routebeschrijving. Dit gedeelte ging naar de Molen in Ane. Daar stonden al lekkere drankjes en hapjes klaar en de molenaars waren echte verhalen vertellers. Het was een korenmolen die op een belt gebouwd was.

Het laatste etappe was al kaart lezend door Hardenberg naar Rheeze. Een prachtig mooi dorp met riet gevlochten schuren en kapitale boerderijen. Langs de Gloepe naar de Distelbelt voor een groepsfoto en een prachtig uitzicht over de Vechtarm en via de Hardenbergerweg naar Bergentheim. Van daaruit via Bruchterveld naar de finishlocatie in Wielen waar we lekker genoten hebben van een drankje en een schnitzel diner.

Robert en Henriëtte werden winnaar van deze derde editie van de Navigator.

 

De foto’s van Berry. De site heeft nu al moeite om alle foto’s te kunnen plaatsen. Ik zal bekijken welke foto’s van Berry ik nog kan uploaden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s