windscherm monteren in NC

 

IMG-20151224-WA0022

In de Mazda Mx5 NC zit een windschermpje wat weg klapbaar is. Deze is ook te vervangen door een hoger glazen exemplaar. Voordeel minder wind in de nek en een groter gezichtsveld omdat hij doorzichtig is. Nadeel is dat het windscherm dan niet meer neerklapbaar is. Dan kun je bij gesloten dak wat minder bij de bergruimte waar het dak in verdwijnt in open toestand. Die blijft wel bereikbaar met het originele windscherm. Dan kun je, na neerklappen, tussen de stoelen bij deze ruimte.

De bijgeleverde beugeltjes zorgen dat het windscherm iets voorover gekanteld gemonteerd wordt. Het grote voordeel daarvan is dat je minder last hebt van reflecties in je binnenspiegel. Bij rechtop monteren heb je die reflecties wel.

Er zijn ook stoffen windschermpjes maar die komen tussen je sierbeugels en je stoel. De bevestiging is hetzelfde.

20150517_202723

Montage: Eerst zal het originele schermpje verwijdert moeten worden. Dat kan door het kunststof asje uit het omhulsel te drukken als het scherm voorover ligt.

Daarna kun je het nieuwe scherm monteren door het asje weer terug te schuiven in het nieuwe exemplaar. Daarna kun je de beugeltjes vastzetten tussen de kappen van de sierbeugel. Hiervoor moet een beetje ruimte gemaakt worden door de kap wat in te snijden. Zie bovenste foto.

Pdf beschikbaar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s