Meerdaagse Sauerland 2015

Op Hemelvaartsdag vertrokken we met 9 auto’s naar Willingen in het Sauerland. Daar verbleven we 4 dagen om daar te genieten van de mooie heuvelachtige weggetjes, het beklimmen van de bergen, het rodelen, bowlen, karten, varen, shoppen, en niet te vergeten het welness programma in het hotel. Hotel Venue am park is een prima uitvalsbasis om zo’n uitje met de cabrioclub te organiseren. Er is veel te doen in de omgeving en een ieder wat wils programma samen te stellen.

Donderdag 14 mei vertrokken vanaf de parkeerplaats bij de Mc Donald’s te Hardenberg. Na een lekkere kop koffie met 8 equipes op pad. Het weer was wat bewolkt, droog en ca. 13 graden. Via mooie binnenwegen langs Sibculo, Almelo, Delden, Rietmolen, Winterswijk naar Kotten waar we een koffie stop hadden. Buiten op het terras koffie gedronken, waar de zon ook doorbrak. Vanaf daar vertrokken en met ca. 3 km de grens met Duitsland gepasseerd.

Onderweg naar Willingen

Onderweg naar Willingen

In Duitsland binnendoor gereden, tot aan Dülmen, waar de groep de snelweg op werd geleid. Door een misverstand werd de groep hier gesplitst en is het ene deel, na overleg rechtstreeks doorgereden naar de lunchstop in Lippetal. De andere groep heeft de route voortgezet binnendoor over provinciale wegen en kwam ca. 20 minuten later bij de lunchstop aan.

Na de lunch doorgereden en de route vervolgt naar Willingen. Onderweg nog een omleiding gehad bij de Bruchhauser Steine en via Brilon naar Willingen gereden, alwaar we omstreeks 18:30 uur arriveerden, nog steeds onder een stralende zon. Hier vielen we midden in het feestgedruis van de lokale vaderdag. Het bleef tot in de late uurtjes in de nacht nog rumoerig.

Venue Hotel am Park

Venue Hotel am Park

Vrijdag 15 mei s’ochtends na een geweldig ontbijtbuffet hebben we de wandelschoenen aan gedaan en hebben we onder een strak blauwe hemel de Ettenberg beklommen. Vanaf de top (toren) een schitterend uitzicht over het Sauerland. Op de top van de berg werd het steeds drukker met wandelaars, downhillers en paragliders. Een schitterende lokatie voor dit soort activiteiten. Na de lunch zijn we met de cabrio’s Voor een prachtige rit vertrokken naar de Diemelsee waar we een leuke boottocht hebben gemaakt. Vervolgens via een korte omweg weer teruggereden naar Willingen waar we gezamelijk nog een beetje gerelaxed hebben op het terras onder het genot van een drankje. Een deel van de groep heeft ’s avonds nog een wandeling gemaakt door Willingen. Ook Lancia’s waren er te bewonderen bij een ander hotel. Heel veel motorclub’s genoten ook van de prachtige stuur weggetjes.

Ons Hotel bevindt zich vlak bij een prachtig park met vijverpartijen en watervalletjes. Er zijn diverse kunstwerken in het Park opgesteld zodat de liefhebber hier kan genieten van kunst in stilte. Bij de uitgang aan de hoofdstraat staat een verfraaide Volkswagen Kever. Deze is geheel bekleed met kentekenplaten. Een grappig effect met al die letters en cijfers.

Bootje Diemelsee

Bootje Diemelsee

De rit naar de Diemelsee en de dag erna naar Korbach waren geweldig. Je stuurt dan over smalle wegen tegen de berg op in de tweede of derde versnelling alsof het een heuvelklim betreft. Al klimmend in de toeren zwelt de brom in de uitlaat aan tot een brul die galmt tegen de berghellingen. Genietend van het geweldige stuurgedrag van de cabrio’s zie je een glimlach op het gezicht van de berijders verschijnen. Weer even terug naar twee en dan vol accelererend de bocht weer uitkomen en op naar de volgende versnelling. De bochten rijgen zich aan elkaar tot een mooi lint over deze berghellingen. Robert had ze niet beter uit kunnen zoeken. Wat was dat genieten. Ook Korbach zelf is een prachtig Hanzestadje. Verschillende vakwerk huizen zijn uit de vroege zeventiende eeuw. Prachtig gerestaureerd en met mooie spreuken in het hout tussen de begane grond en eerste verdieping. In schril contrast daarmee het moderne raadhuis  en de hoofdstraat waar winkelen een genot is. Een prachtig staaltje stedebouwkundig oplossingen creëren om verkeersstromen uit elkaar te halen. Het is er allemaal te zien.

Het rodelen is een spannende aangelegenheid. Het is maar weinigen gegeven om de eerste keer al op topsnelheid naar beneden te komen. Daar doe je een paar afdalingen over. Ook het maken van een foto van zo’n afdaling blijkt nog niet zo eenvoudig. Er gingen heel wat plaatjes van “onthoofde” afdalers direct de prullenbak in. De gesprekken laaiden weer op over hoe het beste plaatje te schieten en wat nu de tactiek was voor de snelste afdaling. Ook de koffie onder de terras verwarmer smaakte goed.

Zaterdagavond hebben we op twee banen gebowld. Er zijn heel wat strikes en spares gegooid. Na negen rondes bleken de drie bestuursleden boven aan te staan. Hoe kon het anders. Zij hadden bowlen op het programma gezet. Anneke was het beste niet bestuurslid en Rosemarie had het leukste dansje na het gooien van een strike. Tot laat op de avond hebben we nog nagezeten om foto’s op de laptop te zetten, na te praten en nog een drankje te drinken. Opvallend was dat er heel wat thee gedronken werd.

Zondagochtend na het ontbijt buffet vertrokken we over de mooie binnen wegen naar Kotten in de achterhoek. Bij Hotel Lindeboom hebben we geluncht en afscheid genomen.

Er zijn heel veel foto’s en filmpjes gemaakt. De mooisten zullen hier binnenkort nog verschijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s