De jacht op de Niseko

De jacht op de Niseko.

 

Na vijf jaren met veel plezier gereden te hebben in een prachtige Mazda MX5 10th Anniversary werd het voor mij tijd voor verandering. Waarom veranderen terwijl de auto bevalt? De reden en oorzaak zijn vrij simpel. De veroorzaker van mij “probleem” is Harry Link. Harry onze zeer gewaarde penningmeester kwam ik tijdens een treffen tegen. Harry is de trotse eigenaar van een prachtige Galaxy Grey Metallic Niseko. Deze auto met schitterende donkerbruine leren bekleding, 17 inch velgen, verwarmde stoelen etc. etc. was voor mij de aanleiding om uit te gaan kijken naar een Niseko.

Harry

 

De auto van Harry is in 2012 gekocht bij Zomerauto in Vaassen. Dus eind 2013 een afspraak gemaakt met Harald Ruben, de eigenaar van Zomerauto. Na mij vergaapt te hebben aan al de glimmende auto’s die Harald in zijn showroom had staan, vertelde Harald mij over het vanwege de liefde met de MX5 ontstaan van zijn bedrijf.  

In de bedrijfsfilosofie van Zomerauto –het verkopen van geïmporteerde bijzonder uitvoeringen van de MX5, met heel weinig kilometers- kan ik mij prima vinden. Het was maar dan ook duidelijk dat mijn volgende auto bij Zomerauto weg zou moeten komen. De uitvoering zou een Niseko moeten worden. Motorinhoud geen voorkeur, maar wel  beslist een heel lage kilometerstand. Voor wat betreft de kleur twijfelde ik tussen een Ice Blue of een Marble white, waarbij er een lichte voorkeur was voor de Marble White.

mx5-niseko-2-01

 

Na regelmatig op de site van Zomerauto gekeken te hebben was het op vrijdag 12 december 2014 zover. Een foto van een Marble White Niseko met een twee liter motor en 17.000 kilometers op de teller stond bovenaan op de site bij Zomerauto. Gelijk Harald gebeld en de auto gereserveerd. De volgende dag een proefrit gemaakt en op dat moment ontdekte ik het verschil tussen mijn 1.8 Anniversary en de 2.0 Niseko. Een 1.8 is snel, maar een 2.0 is suuuupersnel! Wat een eerste indruk. Gelijk verkocht en de Niseko gekocht. Met Harald overlegd dat de auto in maart 2015 geleverd zou worden aangezien ik in de winter niet in de MX5 rijd.

 

Sinds een aantal weken rijd ik dus met ontzettend veel plezier met dank aan Zomerauto en Harry Link in mijn nieuwe bloedmooie Marble White 2.0 Niseko.

 

Hans van der Veen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s