Historie van de Club

 

In Februari van 2008 kocht Paul Spit zijn eerste MX5. Op forums en sites was ik op zoek naar info over het aanschaffen van accessoires. Daar kon ik weinig van vinden dus ben ik op een weblog gaan schrijven waar ik de accessoires vandaan had en wat of ze gekost hadden. (paulspit.wordpress.com). In die tijd kwamen Jan van der Giessen en ik met elkaar in contact. Jan ging mee met een Ardennen weekend en was verkocht. Hij kocht een zwarte MX5. Samen met Albert Breukelman, die een garage aan huis had, hebben we onze plannen concreet gemaakt. Een zaterdagclub die ritten , meetings en technische dagen organiseert met de leden was geboren.  In mei 2009 resulteerde dat in onze eerste rit waar 35 auto’s van MX5 fun Noord en MX5 Oost naar toe kwamen. Zo veel inschrijvers hebben we nooit meer gehad.

Ieder jaar kwamen er 1 of meer evenementen bij en de club ging groeien. We hebben wel eens bij Mc Donalds een meeting gehad, meerdere Techdagen bij Albert gehouden, maar dat werd Albert te veel. Geert Jurjens en Ed zijn in  2009 lid geworden en in 2010 toegetreden tot het bestuur. Eerst waren de Techdagen nog bij mij op de stoep.

Annet

Daar zat Annet dan haar remschijven te schilderen, werden er lampjes ingebouwd, sierbeugels gemonteerd of ringen om ventilatie openingen geplakt. Garage Koerhuis heeft zijn bruggen en personeel in het najaar ter beschikking gesteld voor onze techdagen. Dan konden we voor de winter met Tectyl de bodem spuiten, de holle delen behandelen met ML, of de daken schoon maken en impregneren. De eerste Merchandise was er toen ook. Shirtjes van de club met kleine zilveren of zwarte lettertjes “mx5 ownersclub Hardenberg”. Alle evenementen startte toen nog vanuit Hardenberg, Dedemsvaart of Balkbrug.

Naast de reguliere Techdagen en meetings zoals Dedemsvaria hebben we met 4 auto’s in 2011 een meerdaagse in de Ardennen gehouden. Tegen de Franse grens hadden we een hotel als uitvalsbasis. Bol/pijl ritten door Luxemburg waren de pret van Machiel en Paul, de Bierbrouwerij van Orval voor iedereen, en niemand heeft het auto kerkhof kunnen vinden. Was kennelijk opgeruimd.

In 2012 zijn we met Han naar Ferrari geweest en zijn we voor een meerdaagse het Sauerland ingetrokken. Voor de tijd werd er met Gerjan, Peter, Ed, Berrie, Anneke en Paul een programma besproken waar iedereen zich in kon vinden. Wandelen, stadjes bezoeken, touren, maar ook rodelen en met bully racers de berg af stonden op het programma. Ook werd er een avond met bowling gevuld. Samen met de motorclub houden we begin augustus een meeting in Dedemsvaart. Vaak maken we hier kennis met nieuwe leden en kunnen we de club goed promoten. Jerry doet dit al weer enkele jaren.  In september het eerst voor een goed doel gereden. Frion Zwolle.

In 2013 werd het Lustrum gevierd met een rit met 4 vormen van Navigeren, toepasselijk the Navigator genoemd. Bert heeft met Paul een prachtige rit in elkaar gezet. Vanaf het marktplein vertrokken de auto’s en Hardenberg Promotie had voor een wethouder gezorgd die het startschot gaf. Een lady speakster praatte het geheel aan elkaar. Garage Misker in Emmen heeft dit gesponsord en voor de lunch bij hun in zaak gezorgd. Ook AST, Veurink slagerij, de cabriohoeve, Vrielink hebben voor dit topevenement gezorgd. Garage Gerritsen uit Apeldoorn gaf alle MX5 bezitters een gratis lidmaatschap zodat de club verder groeide. Aan het eind van het jaar werd de Cabrio Car Club Hardenberg opgericht. Toen kon de club doorgroeien naar 30 leden in 2014.

In 2014 hebben we voor het Vechtgenotenhuis een ritje gehouden. Uit het hele land kwamen MX5 jes naar Beerze. Via Facebook waren er binnen drie dagen 31 aanmeldingen. Promotioneel was dit van grote waarde. Startplaatsen moeten zich nu in een straal van 50 km om Hardenberg bevinden. Dat geeft ons mogelijkheden om vanuit Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Enschede, of Meppel te starten. De Veluwe, Twente, Drenthe, Salland en de Weerribben zijn dan allen te bereiken.

Veel leden zijn inmiddels betrokken om ritten te organiseren, foto’s op de site te zetten, leuke uitjes te bedenken of op een andere manier vorm te geven aan de club.

We gaan ons zevende jaar in met Robert en Harry in het bestuur. Dat heeft al geleid tot mooie nieuwe dingen. Het automatiseren van de inschrijving, leden aanmelding en enquête. 11 equipes voelen wel voor een meerdaagse met Hemelvaart. Hou de agenda 2015 in de gaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s