Roadsterhistorie Robert

Door mijn interesse in techniek, auto’s en met name roadsters, ben ik er in 1998 toe gekomen mijn eerste roadster aan te schaffen. Een zwarte Mazda MX-5 (NA) 1.6 limited edition van 1992 met crème lederen interieur en houtaccenten. Ik zag deze staan bij een autobedrijf in Haaksbergen en was meteen verkocht. Hier heb ik 5 jaar met heel veel plezier in rond getoerd tijdens vooral de zomervakanties naar o.a. Wales, Oostenrijk en Zwitserland en natuurlijk tijdens de zonovergoten weekenden en zomeravonden.

Mazda MX-5 - 004 kk

In 2003 ben ik overgestapt op een BMW Z3 1.9i uit 1996. Deze was in montrealblauw metallic gespoten met eveneens een crème lederen interieur. Ook de Z3 werd als 2e auto gebruikt tijdens plezierritten. Hoewel de Z3 met 1.9 liter 4 cilinder, best redelijk (140 PK) gemotoriseerd was, bleef bij mij altijd nog de wens knagen, om ooit de befaamde 6-cilinder in-lijn motor van BMW in het vooronder te mogen berijden.

Z3 foto 3

In 2008 heb ik uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en heb de Z3 2.2i S (170 PK) uit 2001 aangeschaft. Deze is uitgevoerd in een helder topaasblauwe metallic carrosserie met een sportief blauw lederen interieur met metallic zilver accenten. De Z3 is full options, dus stoelverwarming, airco, M-sportonderstel en elektrisch bediende kap ontbreken niet. Zelf heb ik nog een upgrade doorgevoerd door de 16 inch BMW/BBS velgen te vervangen door 2-delige 17 inch BMW/BBS velgen en een veerpootbrug, cruise control en aluminium pedalen toe te voegen. Voor het overige heb ik geen upgrades meer voor ogen. Met een huidige km-stand van ca. 66.000km kan deze Z3 nog wel even mee, dus voorlopig komt er nog niet wat anders.

DSCF0022

Af en toe droom ik ook nog wel eens over wat anders, maar het is ook goed om nog wat te dromen over te houden.

Robert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s