Wat leer je van een Techdag?

Geert was als reporter bij de Techdag van fun Noord.

Sommige bezitters van een MX5 hebben nog nooit gehoord van het schoonhouden van de afwaterings kanaaltjes van je softtop. Bij een bezitter kwam er een lading water uit. Dat heeft hij al moeten horen klotsen. Dat kan met electriciteits draad. Vergeet niet het klepje, na het terug trekken van de draad ook weer naar beneden te zetten. Een fluittoon kan het gevolg zijn. Ook waren er bij verschillende NB en NB fl’s de beplating voor de achterste wielkasten aangetast door roest.

Anderen hadden de koppelingsvloeistof nog nooit vervangen. Is de vloeistof erg donker dan zit die er al jaren in en mag dus best wel eens vervangen worden.

Olie lekkage bij koppakking of onder aan het blok. Het is niet zo moeilijk om te zien of er olie bij de kop lekt. Ook als het onder aan je motorblok hangt of er zwarte vlekken op je oprit ontstaan duidt dit op olie lekkage. Soms is het voldoende om een pakking te vervangen. 

Kijk ook eens naar je remschijven. Ziet het remoppervlak er glad en glimmend uit dan heb je geen probleem. Is het onregelmatig van kleur of niet vlak dan kan dit op een probleem duiden. Een remcylinder die niet goed terug komt veroorzaakt veel hitte wat een blauwe waas kan veroorzaken.

De beplating van de NC is van een minder gevoelig materiaal gemaakt. Ze hebben minder last van deukjes. Het is leerzaam om dit soort dingen op een techdag te horen. Kom dus ook naar onze Techdag, je steekt er altijd wat van op door met anderen hierover te praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s